fbpx

O hotărâre notată ”definitivă” în 2016 în BPI, anulată recent de CA Cluj. Un afacerist asociat cu vărul lui Florian Coldea scapă de răspundere

Curtea de Apel Cluj a admis recent apelul unui afacerist împotriva sentinței de la Tribunalul Specializat, de acum 4 ani, prin care i se atrăgea răspunderea pentru intrarea în insolvență a unei firme și era obligat la plata a 3,38 milioane lei. În 2016, lichidatorul judiciar al firmei nota în Raportul publicat în Buletinul Procedurilor de Insolvență (BPI) că ”hotărârea a rămas definitivă”, iar apoi s-a închis insolvența. Hotărârea ”definitivă” a fost acum anulată, iar afaceristul, asociat în firmă cu vărul fostului adjunct SRI, Florian Coldea, scapă de plata acelei sume.

Potrivit gazetadecluj.ro, afaceristul care a scăpat de răspundere, Bogdan Andrei Gruiță, a înființat firma Impact Strategic Solutions SRL din Cluj-Napoca alături de Radu George Coldea, verișorul fostului adjunct al SRI, Florian Coldea.

Firma a intrat în insolvență în 2015, la cererea Direcției Generale a Finanțelor Publice Cluj.

În 22 aprilie 2016, Tribunalul Specializat Cluj a hotărât antrenarea răspunderii administratorului, Bogdan Gruiță.

Minuta sentinței: ”Admite cererea formulată de lichidatorul judiciar CII Curta Eva al debitoarei Impact Strategic Solutions S.R.L., în contradictoriu cu pârâtul Gruiță Bogdan Andrei, având curator pe avocat Olariu Octavian-Leontin. Obligă pârâtul să plătească întregul pasiv al debitoarei I. S. S. S.R.L., în sumă de 3.388.721 lei.

Încuviinţează onorariul definitiv în cuantum de 300 lei pentru curatorul pârâtului, avocat O. O.-L., sumă care a fost achitată cu titlu de avans de către lichidatorul judiciar CII C. E. al debitoarei I. S. S. S.R.L. Respinge cererea lichidatorului judiciar al debitoarei de obligare a pârâtului la plata contravalorii onorariului definitiv expert în contul unic de lichidare.

Cu drept de apel în termen de 7 zile de la comunicare, cu depunerea apelului la Tribunalul Specializat Cluj. Pronunţată în şedinţă publică azi, 22.04.2016.”

În Raportul de activitate al lichidatorului judiciar în procedură simplificată a insolvenței debitorului SC Impact Strategic Solutions SRL Nr. 170 /28.09.2016 se arată că: ”La Hotărârea de antrenare a raspunderii patrimoniale, dosar asociat nr. 528/1285/2015/a1, data prin Sentinta civila nr.1022/2016, nu s-a facut apel de catre niciuna dintre parti. Hotararea a ramas definitiva.”

Dosarul de insolvență a fost închis atunci și nici nu mai apare pe portalul instanțelor.

Surpriză, în 20 decembrie 2017, s-a înregistrat la Curtea de Apel Cluj apelul.

În 19 noiembrie 2020, Curtea de Apel Cluj a decis: ”Admite apelul declarat de apelantul Gruiță Bogdan Andrei impotriva sentintei civile nr. 1022 pronuntata la data de 22.04.2016 in dosarul nr. 528/1285/2015 al Tribunalului Specializat Cluj pe care o anuleaza si rejudecand respinge actiunea. Decizia este definitiva si executorie. Pronuntata in sedinta publica din 19.11.2020.”

Contactat de Clujust, lichidatorul Eva Curta spune că nu a știut nimic de apel. ”Eu am propus închiderea insolvenței, iar judecătorul sindic a admis”, a precizat lichidatorul.

În octombrie 2018, Bogdan Gruiță a fost condamnat de către Tribunalul Cluj la cinci ani de închisoare pentru evaziune fiscală, iar un an mai târziu sentința a rămas definitivă, după apelul ce s-a judecat la Curtea de Apel Cluj, scrie GazetadeCluj.ro

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina