fbpx

O familie din Alba cere în instanța oprirea lucrărilor la autostrada Sebeș-Turda, care trece pe lângă casa ei

O familie din localitatea Sâncrai, județul Alba, a dat în judecată Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) şi societatea Aktor, constructorul lotului 2 al autostrăzii Sebeş – Turda, solicitând oprirea lucrărilor în zona locuinţei sale.

Potrivit adevarul.ro, reclamanţii îşi justifică demersul prin disconfortul provocat de praf şi zgomot, în condiţiile în care lucrările de construcţie se derulează la câţiva metri de proprietatea lor.
Locuinţa din Sâncrai este afectată de lucrările la drumul judeţean (DJ 142L), care va supratraversa autostrada A10. Zidul viitorului drum va bloca efectiv intrarea în curtea locuinţei, astfel încât proprietarul va fi nevoit să găsească altă cale de acces.
Traseul drumului judeţean a fost mutat cu câţiva metri faţă de vechiul amplasament, astfel încât rampa de coborâre de pe pasajul ce va supratraversa autostrada va fi la câţiva metri de poarta de acces în curtea locuinţei. În plus, în perioada de construcţie şantierul provoacă praf şi zgomot, situaţie ce afectează grav viaţa de zi cu zi a oamenilor.
Proprietarii casei din Sâncrai solicită în instanţă daune materiale şi morale în valoare de peste 100.000 de euro şi suspendarea temporară a lucrărilor până la instalarea unui sistem antizgomot şi antipraf. Acţiunea înregistrată în 22 iulie 2021 la Judecătoria Aiud nu a primit termen de judecată.
Într-un alt proces, oamenii au solicitat instanţei emiterea unei ordonanţe preşedinţiale prin care lucrările să fie oprite până la judecarea pe fond a cauzei. Magistratul a dat termen de pronunţare data de 16 septembrie 2021. Până atunci însă, există toate şansele ca lucrarea privind realizarea porţiunii de drum judeţean care supratraversează autostradă să fie finalizată, iar procesul să rămână fără obiect.

Comments

comentarii

În 2021, echinocţiul de toamnă are loc astăzi, 22 septembrie, la ora 22:21 şi reprezintă momentul în care Soarele, în mişcarea sa aparentă anuală, trece prin punctul de intersecţie a eclipticii cu ecuatorul ceresc.... Citește mai mult
Antrenorul formaţiei Universitatea Craiova, Laurenţiu Reghecampf, a declarat, miercuri, 22 septembrie, într-o conferinţă de presă, că speră ca jucătorii săi să aibă o altă atitudine în meciul din şaisprezecimile de finală ale Cupei României la fotbal, cu CFR Cluj.... Citește mai mult
O echipă de control a Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Cluj a verificat depozitele carmangeriei Moldovan, după ce în spațiul public au apărut reclamații la adresa produselor comercializate.... Citește mai mult
Toamna și-a intrat pe deplin în drepturi, iar asta înseamnă că începem să scoatem din dulap hainele mai călduțe și accesoriile potrivite.... Citește mai mult

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

error: Alert: Conținut protejat !!