Acasă » EXAMENE-CONCURSURI » O candidată la Facultatea de Drept UBB a cerut anularea testului pe motiv că a stat prea mult în sală

O candidată la Facultatea de Drept UBB a cerut anularea testului pe motiv că a stat prea mult în sală

O candidată la sesiunea de vară de admitere la Facultatea de Drept UBB a cerut nici mai mult nici mai puțin decât anularea testului pe motiv că a stat prea mult în sală înainte de a-l da.

După cum se știe, criteriile de selecție la admiterea de la Facultatea de Drept a Universității Babeș-Bolyai sunt media de la Bacalaureat, care contează în proporție de 50 %, și rezultatul la o probă scrisă de verificare a raţionamentului logic.

Potrivit procesului-verbal privind soluționarea contestațiilor la acest test de reaționament logic, au fost formulate 26 de contestații, prin care s-a solicitat recorectarea lucrării.

”În urma recorectării prin prelucrare electronică a lucrărilor de concurs pentru candidații care au solicitat recorectarea lucrărilor scrise, comisia de admitere constată că numărul de răspunsuri corecte formulate de fiecare dintre contestatari coincide cu cel rezultate în urma primei corecturi, motiv petnru care contestațiile urmează a fi respinse ca neîntemeiat”, se arată în procesul-verbal.

Aceeași sursă arată că a existat și o contestație mai puțin obișnuită: ”A fost formulată o contestație de către candidata cu legitimația de concurs nr. 8996, prin care se solicită ”anularea testului” și restituirea taxei de înscriere, pe motiv că timpul scurs de la introducerea candidaților în sală (ora 8,15) și până la începerea efectivă a testului (ora 9,25) a fost prea mare. Comisia respinge ca inadmisibilă această contestație”, se precizează în procesul-verbal semnat de decanul Florin Streteanu.

Au fost admiși la buget 156 de candidați, din care 9 pe locurile speciale pentru cei proveniți din mediul rural, și la taxă 340 pe locurile alocate pentru cetățeni români, căci au mai fost locuri pentru etnici maghiari și romi.

Pentru sesiunea de toamnă au mi rămas 52 locuri, cu taxă,  la Invăţământ la distanţă și  7 locuri, cu taxă pentru maghiari la învăţământ cu frecvenţă.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina