fbpx

O avocată și un om de afaceri, trimiși în judecată pentru trafic de influență de 430.000 de euro!

O avocată și un om de afaceri, martor în dosarul Microsoft, au fost trimiși în judecată pentru trafic de influență de 430.000 de euro! Cei doi i-ar fi promis celui care le-a dat banii că își vor exercita influența asupra unor funcționari de la Administrația Fondului de Mediu. Procurorii DNA susțin că banii au fost spălați prin contracte fictive de asistență juridică.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secţia de Combatere a Infracţiunilor Asimilate Infracţiunilor de Corupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților Luminița Cecilia Mazilu, avocat în cadrul Baroului București, și Decebal Silviu Draghiș, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și spălare de bani.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

”Inculpații Mazilu Luminița și Draghiș Decebal au pretins de la un om de afaceri (martor în cauză)¸ în cursul lunii decembrie 2009, un procentaj de 10% din suma ce urma să-i fie atribuită de Administrația Fondului de Mediu, pentru două proiecte finanțate din fonduri nerambursabile.

În schimbul banilor pretinși, cei doi inculpați au promis martorului că își vor exercita influența pe lângă funcționarii publici cu funcții de conducere din cadrul instituției publice menționate anterior, pentru a-i determina să aprobe cererile de finanțare privind proiectele respective.

În același context, în perioada 22.06.2010 – 10.01.2012, inculpații Mazilu Luminița și Draghiș Decebal au primit de la omul de afaceri, în tranșe, prin transferuri bancare suma totală de 430.752 euro, reprezentând contravaloarea unor contracte fictive de asistență juridică.

Pentru a disimula adevărata natură a provenienței sumei de bani primită în condițiile de mai sus, inculpata Mazilu Luminița și o altă persoană ce a acționat fără vinovăție ca urmare a instigării inculpatului Draghiș Decebal au transferat banii respectivi în conturile unor societăți comerciale în baza unor contracte de prestări servicii care, în realitate, nu au fost realizate niciodată.

Sumele de bani reprezentând prețul traficului de influență, astfel introduse în circuitul civil, au fost în final, în cea mai mare parte, retrase în numerar și predate de doi intermediari inculpatului Draghiș Decebal.”, susțin procurorii DNA.

În cauză s-a dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra unor bunuri mobile și imobile ce aparțin inculpatului Draghiş Decebal Silviu. Aceeași măsură s-a dispus și asupra sumelor de bani din conturile bancare ale inculpatei Mazilu Luminița – Cecilia.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel București, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Omul de afaceri Decebal Draghiș, originar din Neamț, este unul din martorii importanți în acuzarea fostului primar Gheorghe Ștefan ”Pinalti” în dosarul “Microsoft”.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina