fbpx

O avocată și soțui ei au deschis Zucca City Bistro, cel mai nou restaurant aproape de Palatul de Justiție

După succesul din cartierul Zorilor, restaurantul Zucca, deținut de avocata Codruța Husar Grindean și soțui ei, are un ”frățior” în zona centrală a Clujului, pe bulevardul Dorobanților nr.28, la câteva minute de mers pe jos de Palatul de Justiție. ”Și mâncarea de zi cu zi poate fi specială”, spune proprietara, cu care am stat de vorbă despre avocatură, business și noile bunătăți cu care vă așteaptă la Zucca City Bistro.

Pariul Zucca din cartier a venit în centru

În urmă cu aproape trei ani, Codruța și Cosmin Husar Grindean deschideau un restaurant de fine dining într-un cartier al Clujului, la parterul unui bloc, și nu în zona Piața Unirii – Eroilor, cum se obișnuiește. Denumirea Zucca Bistro vine de la numele uneia dintre bunicile avocatei, Rozalia, căreia aceasta îi zicea când era mică Rozuca și apoi ”mama Zuca”.

”Business-ul l-am început din nevoia mamelor de a crea ceva sigur pentru copiii lor. Eram gravidă, profesam doar ca avocat, soțul avea alte business-uri în domeniul comercial. În avocatură, veniturile sunt într-o lună mai mult în alta mai puțin. Am simțit nevoia de stabilitate. Ne-am gândit atunci să facem ceva împreună. Părinții mei au background în alimentație publică în Bistrița, iar soțul avea spațiul din Zorilor în chirie pe altă firmă și am zis hai să încercăm. Așa a început, mai mult ca un experiment. ”, povestește Codruța Husar Grindean.

Soțul acesteia, Cosmin, intervine: ”Era vară, stăteam pe o terasă într-o intersecție din Oradea și era plin acolo. Ne gândeam unde să găsim un spațiu așa la parter de bloc, cu vitrină mare la stradă. Eu am zis că avem unul în Zorilor. Soția a spus: Du-te de aici cu Zorilor”.

”Ne-a fost frică de cartier”, mărturisește ea. Cei doi au avut mari emoții, însă Zucca Bistro a avut succes de la început și merge bine în continuare. Astfel că soții Husar Grindean au făcut un pas înainte, creând al doilea restaurant sub brandul Zucca. ”Am coborât spre centru, cât de cât”, spune zâmbind Codruța, cu referire la faptul că Zorilor este un cartier pe deal.

Nici strada Dorobanților nu a fost prielnică pentru unele localuri care s-au închis, dar proprietarii Zucca speră să schimbe lucrurile: ”Eu cred că localurile n-au fost targetate corect pe populația de aici. În al doilea rând, mi se pare că zona este în creștere. Se vor construi o nouă clinică Regina Maria, sediul central al Băncii Transilvania, sunt clădiri de birouri și instanțele.

Noi am ales să venim în speranța că e o zonă cu potențial în creștere și am zis să încercăm. Localurile care există deja în zonă sunt nișate pe specific italian. Noi suntem un restaurant internațional, am vrut să facem ceva de zi cu zi, să oferim oamenilor încă o opțiune, pentru că oamenii au nevoie de diversitate și de opțiuni de a schimba locul unde mănâncă. De aceea i-am și zis Every day gourmet, în ideea că în fiecare zi poți să mănânci ceva bun și special, adică și mâncarea de zi cu zi poate să fie specială. Noi încercăm să facem preparate foarte bune, la cantități corecte și la prețuri corecte. Pe asta am mizat și în Zorilor.”, spune Codruța Husar Grindean.

Zucca City Bistro de pe Dorobanților oferă clienților atât preparate normale, precum burgeri, fripturi de pui, porc,  dar și preparate speciale și interesante, precum supă cremă de ardei copți.  ”Această supă a fost un risc, dar am constatat că, dacă omul este dispus să încerce lucruri noi, e foarte plăcută și trece bine. Oamenii trebuie să treacă de primul pas când citește meniul și zice că e asta e ceva ciudat, să fie dispuși să încerce, să-și lărgească puțin orizonturile culinare.”, afirmă proprietara.

Câteva dintre preparatele Zucca City Bistro

Pe lângă papilele gustative, Zucca City Bistro încântă și ochii celor care îi trec pragul prin designul interesant. ”În Zorilor, ne-am ocupat singuri de design, dar aici am contractat un designer profesionist, Dumitru Pop, care a lucrat cu Cosmin Todor, pe care îl știe toată lumea.”, spune Codruța. Tavanul și pereții au elemente din alamă, în loc de oglinzile de la primul restaurant Zucca, de la care s-a preluat peretele cu iarbă și nuanțele de verde. Investiția în noul local trece bine de 100.000 de euro.

Un prânz rapid și bun

Pentru cei tot timpul pe fugă, cum sunt avocații, Zucca City Bistro oferă și un business lunch. ”Sper că și colegii avocați și magistrați vor aprecia că au o nouă opțiune în zonă. O să fie și o opțiune rapidă de a lua masa, ca să ai timp să te întorci repede la birou. Va fi un meniu de prânz rapid, bun și cinstit ca preț. Adică o să pregătim în fiecare zi ceva special, care să fie gata pregătit, numai trebuie încălzit și pus în farfurie. Va fi în fiecare zi altceva. Viteza e foarte importantă în zonă. Eu știu din propria experiență că eram tot timpul pe fugă. Când ieșeam de la instanță în drum spre birou, trebuia să iau ceva de undeva, între întâlniri, dacă apucam să mănânc ceva.”, povestește avocata, care în ultima vreme s-a dedicat mai mult afacerii și fetiței sale.

Mesajul acesteia pentru colegii avocați și nu numai: ”Îi așteptăm cu drag să ne viziteze, să vedem dacă le place, așteptăm feedback, dacă le-a plăcut, dacă nu le-a plăcut, ce nu le-a plăcut. Feedback-ul constructiv îl primim întotdeauna. Îi așteptăm și pe magistrați și pe executori, notari, bancheri, sunt bineveniți cu toții! ”

”Este important ca feedback-ul să fie sincer, pentru că feedback-ul clientului este cel care reglează lucrurile. Eu apreciez mai mult o critică decât o laudă, pentru că prima e sigur sinceră”, completează Cosmin Husar Grindean.

Cosmin Husar Grindean, în ușa noului Zucca City Bistro de pe Dorobanților nr.28

Îmbină avocatura cu antreprenoriatul

Codruța Husar Grindean este avocat în Baroul Cluj de 8 ani și a fost asociată într-o societate de avocatură, dar s-a retras căci a fost în concediu de maternitate și a început business-ul. Din la începutul acestui an, a reluat activitatea de avocat pe cabinet individual. În acest sens, și-a amenajat și un birou în noul spațiu de pe Dorobanților. În acest mod, este aproape și de afacere și de instanțe. Domeniile în care a activat ca avocată sunt comercial și fiscal.

De ce și-a creat un business pe lângă avocatură? ”Avocatura are părți bune și părți rele. Toată lumea știe asta. Mie îmi place mult ideea de avocatură. Singurul dezavantaj major pe care l-am resimțit până acum în profesie este nivelul de stres foarte mare, că te încarci cu problemele oamenilor în fiecare zi, și faptul că partea financiară nu compensează suficient câtă muncă presupune de fapt activitatea de avocat. Și atunci am încercat să suplimentez și o să încerc să fac câte puțin din fiecare. Dacă te uiți, sunt mulți colegi care au încercat să diversifice, mai mult cei din domeniul comercial.”, a răspuns Codruța Husar Grindean.

De astfel, prima facultate absolvită de aceasta a fost cea de Științe Economice, iar lucrarea de diplomă la Facultatea de Drept a fost în domeniul fiscal. ”Părinții au business-uri, am crescut cu antreprenoriatul în sânge. Avocaturii îi lipsea partea aceasta. O societate de avocatură îți ocupă tot timpul. Ca să trăiești la un anumit nivel doar din avocatură, trebuie să-ți dedici foarte mult timp și are de suferit viața de familie. De când am un copil, mi s-a schimbat optica. Atunci am căutat o soluție să-mi rămână timp și pentru familie și de acolo a pornit toată afacerea.”, afirmă avocata-femeie de afaceri.

Comments

comentarii

Un bărbat de 34 de ani a fost căutat de polițiști după ce a dispărut de acasă în data de 22 mai. Acesta a fost găsit mort în comuna Chinteni.... Citește mai mult
Programul „Fugi în curtea școlii” a revenit în Cluj-Napoca. Săptămâna aceasta copiii sunt invitaţi în curțile Școlii gimnaziale ,,Constantin Brâncuși" și Liceului de Informatică ,,Tiberiu Popoviciu" pentru a participa la activități sportive.... Citește mai mult

Lasă un răspuns