fbpx

O avocată din Cluj a cerut în instanță anularea prelungirii stării de alertă, dar a fost respinsă

Avocata din Cluj, care în 2014 era dată afară din sala de judecată, a vrut să anuleze în instanță Hotărârea de Guvern de prelungire a stării de alertă. Curtea de Apel Cluj i-a respins cererea pe excepția lipsei de interes.

Aflăm de pe luju.ro de isprava avocatei Kapcza Mikolt din Baroul Cluj. Aceasta a cerut la Sectia a III-a Contencios Administrativ si Fiscal de la Curtea de Apel Cluj anularea Hotărârii de Guvern 476/16.06.2020.

Redăm un fragment din acțiune: ”Omenirea a trait din vechime cu diferiti virusi, care apar, dispar, apar altii. Nu credem ca a existat vreo perioada din istoria omenirii in care sa nu fi existat anumiti virusi, care puteau cauza diferite imbolnaviri.

Prin urmare, din acest motiv, omenirea ar trebui sa traiasca intr-o permanenta stare de alerta, in care oricand drepturile fundamentale sa fie restrictionate, sub falsul pretext al protectiei personale, a sanatatii.

Apare cu evidenta ca Guvernul ar dori permanentizarea unei asemenea situatii care poate conduce usor la dictatura.

Insasi modalitatea in care Guvernul a adoptat masura prelungirii starii de alerta, cu intentia vadita, explicita de a o sustrage controlului parlamentar, denota o asemenea tendinta.”

Acțiunea completă AICI

Soluția Curții de Apel Cluj: ”Respinge exceptia inadmisibilitatii pentru lipsa plangerii prealabile. Respinge exceptia lipsei de obiect. Admite exceptia lipsei de interes.

Respinge cererea de chemare in judecata ca urmare a admiterii excepției lipsei de interes.  Respinge cererea de sesizare a Curtii Constitutionale cu exceptia de neconstitutionalitate.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare.  Cu drept de recurs in 48 de ore de la pronuntare pentru respingerea cererii de sesizare a Curtii Constitutionale.

Recursul se va depune, sub sancțiunea nulitatii, la Curtea de Apel Cluj. Pronuntata azi, 07.10.2020, prin punerea soluției la dispozitia partilor prin intermediul grefei.”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns