Acasă » SPECIAL » O avocată clujeancă relatează din mijlocul evenimentelor din Barcelona

O avocată clujeancă relatează din mijlocul evenimentelor din Barcelona

Avocata clujeanca Ioana Trană de la SCA Budusan si Asociatii se afla in mijlocul evenimentelor din Barcelona legate de referendumul pentru independenta Cataluniei si a relatat pe Facebook despre interventia sangeroasa a politiei:

“Poliția spaniolă (nu cea catalană) a intervenit în fortă (brutală) a intrat în colegiile electorale unde catalanii votau și au confiscat urnele de vot, buletinele de vot și laptopurile folosite la centralizarea voturilor. Au lăsat în urmă dâre de sânge. Au împărțit bastoane și picioare bâtrânilor, fetelor, bărbaților, albilor și negrilor, fără discriminare în violența lor.

Ioana Trana si prietenul ei catalan

Au plecat.

Catalanii au reintrat în școli ( aici sunt centrele unde se voteaza) si au inceput sa ia votul de la capat. Dificil insa, pentru ca nu reusesc sa mai foloseasca nici un fel de device informatic pentru evidenta votului, spun ca sunt ținta unui atac cibernetic venit din partea guvernului spaniol care le saboteaza astfel dreptul la vot.

Pe străzile din Barcelona plouă, e acum liniște, însă fiecare școală e acum înconjurată de un lanț uman care pare că se întinde la nesfârșit. Catalanii au ieșit din case ca să își apare școlile și implicit dreptul de a vota. I-am văzut tăcuți dar determinați stând sub ploaie, în rânduri lungi, bătrâni de mână cu copiii și nepoții lor, par să nu simtă teamă. Străzile concentrice se umplu ca o cochilie de oameni tăcuți, care te privesc direct în ochi.

Va mai veni din nou în raid politia cu mascatii spanioli? Ce vor face? Vor bate o țară întreagă, un oraș întreg?

Pumnul în gura, felul acesta de a face politică fără să asculți, unde ne duce?”, a scris Ioana Trana, care a si postat fotografii cu oamenii agresati.

“Fără cuvinte.
Înmărmurită.
Represiune violentă in Barcelona.”, a scris avocata la video-ul de mai jos.

 

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina