fbpx

O adolescentă s-a gândit să facă bani pe seama dispariției unei femei din Cluj-Napoca

O adolescentă de 16 ani a profitat de dispariția mamei unei violoniste din Cluj-Napoca, Aranysoi Sanda- Adriana, care a fost foarte distribuită pe rețelele de socializare. Adolescenta a sunat-o pe fiica femeii și i-a cerut bani pentru informații despre mama ei, care ar fi fost sechestrată. Femeia s-a întors acasă după o zi. Tânăra s-a ales cu dosar penal pentru înșelăciune.

La data de 29 martie, poliția a fost sesizată cu privire la faptul că o femeie de 49 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, a plecat în mod voluntar de la domiciliul său. 

Urmare a mediatizării cazului atât de către mass-media cât și de către familie pe rețelele de socializare, fiica femeii a fost contactată de către o persoana necunoscută care i-a solicitat sume de bani în schimbul obținerii de date cu privire la locația în care s-ar afla mama acesteia împotriva voinței sale,  parte din suma solicitată fiind achitată de către aparținători.

 ”În data de 30.03.2021, în urma postării anunțului pe Facebook de către rudele unei persoane dispărute din mun. Cluj-Napoca, în legătură cu dispariția acesteia din urmă, i-a indus în eroare pe fiica persoanei dispărute şi o altă persoană, prin aceea că i-a determinat să vireze într-un cont bancar, suma de 1000 de lei, în schimbul oferirii de informații despre persoana dispărută, care ar fi ținută împotriva voinței sale de către o altă persoană necunoscută. ”, a transmis Parchetul Judecătoriei Cluj-Napoca.

În acest context, polițiștii din cadrul Serviciul de Investigații Criminale sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate, fiind efectuate activități specifice cu sprijinul UTAI Cluj-Napoca și a Brigăzii de Operațiuni Speciale Cluj. 

”În contextul în care femeia de 49 de ani s-a întors la domiciliu, nefiind victima unei presupuse infracțiuni de lipsire de libertate, în cauză s-a dispus schimbarea încadrării juridice în infracțiunea de înșelăciune. 

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit identitatea persoanei, o tânără de 16 ani din județul Suceava. 

Cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Suceava, aceasta a fost depistată la domiciliul său, fiind condusă la sediul poliției în vederea continuării cercetărilor. 

S-a stabilit faptul că în urma luării la cunoștință prin intermediul mass-media și a rețelelor de socializare despre plecarea femei de la domiciliu, a decis să o contacteze pe fiica acesteia cu scopul de a o induce pe aceasta în eroare pentru a obține diferite sume de bani. 

Prejudiciul a fost parțial recuperat, fiind restituit familiei. ”, a transmis IPJ Cluj.

Comments

comentarii

Viceprimarul Dan Tarcea a vorbit, marți, despre proiectul care prevede realizarea metroului de la Cluj, precizând că acesta este unul care „are maturitate”, fiind cuprins în PNRR.... Citește mai mult
HOROSCOP 4 august 2021. Află ce zodie va primi o sumă mare de bani și ce nativ este arogant cu persoanele din jur.... Citește mai mult
Divizia 4 Infanterie „Gemina” sărbătorește 105 ani de istorie și tradiție militară.... Citește mai mult

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

error: Alert: Conținut protejat !!