fbpx
Acasă » PROCESE » Nu mai merge treaba ca pe vremuri pentru cei de la Kruk

Nu mai merge treaba ca pe vremuri pentru cei de la Kruk

Vremurile când executările silite cerute de recuperatorii de creanțe se încuviințau pe bandă rulantă au apus. Noua firmă din grupul Kruk, InvestCapital LTD Malta nu mai are ”succesul” Secapital din Luxembourg, multe din cereri fiind respinse.

De mai bine de un an, Secapital a cesionat creanțele românilor către InvestCapital, un offshore din Malta. Acesta are deja mai bine de 3.500 de dosare înregistrate numai la Judecătoaria Cluj-Napoca. Majoritatea sunt încuviințări de executări silite și contestații la executare.

Ne-am uitat aleatoriu pe dosare de încuviințare silită și am avut surpriza plăcută să vedem că judecătorii nu le mai admit pe bandă rulantă, ca pe vremuri, ci se apleacă asupra fiecărei cereri. Astfel, multe dintre ele sunt respinse, chiar cu excepție ridicată din oficiu de instanță.

Mai jos sunt câteva exemple de soluții pronunțate anul acesta de Judecătoria Cluj-Napoca. Interesant este că acestea nu au fost atacate cu apel.

Solutia pe scurt: RESPINGE CEREREA DE ÎNCUVIINŢARE A EXECUTĂRII SILITE.
Document: Hotarâre cameră consiliu  2935/2019  11.03.2019

Solutia pe scurt: ”Respinge cererea de încuviinţare a executării silite formulată de BIROUL EXECUTORULUI JUDECĂTORESC RADU CRIŞAN, cu sediul în Cluj-Napoca, Calea Dorobanţilor, nr. 22, et. 1, ap. 3A-C/1, Jud. Cluj, pentru creditoarea InvestCapital LTD., prin reprezentant convenţional Kruk Romania., cu sediu ales pentru comunicarea actelor la Kruk Romania, împotriva debitoarei S.S.M., în baza titlului executoriu Contract de credit nr. 3023 din data de 11.10.2006. Cu drept de apel pentru creditor în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de apel se va depune la Judecătoria Cluj-Napoca. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de grefa instanţei, azi, 14.02.2019.”

Solutia pe scurt: ”Respinge, ca neîntemeiată, cererea. Cu drept de apel, exclusiv pentru creditor, în termen de 15 zile de la comunicare. Apelul se depune la Judecătoria Cluj Napoca. Pronunţată în şedinţa publică, azi, 07.02.2019.”

Solutia pe scurt: ”Admite excepţia nelegalei timbrări, invocată de instanţă din oficiu. Anulează, ca nelegal timbrată, cererea de încuviinţare a executării silite formulată de BIROUL EXECUTORULUI JUDECĂTORESC RADU CRIŞAN, cu sediul în Cluj-Napoca, Calea Dorobanţilor, nr. 22, et. 1, ap. 3A-C/1, Jud. Cluj, pentru creditoarea InvestCapital LTD, prin reprezentant convenţional Kruk Romania, cu sediu ales pentru comunicarea actelor la K.R., împotriva debitorului F.M., în baza titlului executoriu Contract de credit nr. 2278 din data de 08.08.2006. Cu drept de apel în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de apel se va depune la Judecătoria Cluj-Napoca. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de grefa instanţei, azi, 06.02.2019.”

Solutia pe scurt: ”Admite excepţia lipsei calităţii de reprezentant, invocată de instanţă din oficiu. Anulează cererea formulată de petentul BIROUL EXECUTORULUI JUDECĂTORESC RADU CRIŞAN, cu sediul în Cluj-Napoca, Calea Dorobanţilor, nr. 22, et. 1, ap. 3A-C/1, Jud. Cluj, pentru creditoarea InvestCapital LTD., prin reprezentant convenţional Kruk Romania, cu adresa pentru comunicarea actelor de procedură la Kruk Romania, împotriva debitoarei S.E. Cu drept de apel pentru creditor, în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Judecătoria Cluj-Napoca. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei azi, 4 februarie 2019”

Vom reveni cu motivări ale sentințelor de mai sus.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns