Acasă » CONFERINȚE » Noutăți, facilități, optimizări și probleme fiscale, explicate și dezbătute la conferința Fiscalitate 24.7 FOTO
Ediția din 2017

Noutăți, facilități, optimizări și probleme fiscale, explicate și dezbătute la conferința Fiscalitate 24.7 FOTO

Contabili, antreprenori și juriști din Transilvania s-au adunat la conferința Fiscalitate 24.7 pentru a-i asculta pe speakerii din București și Cluj. Evenimentul i-a ajutat pe participanți să dobândeacă know-how în rezolvarea unor probleme de business.

Printre subiectele dezbătute s-au numărat reglementările noului cod fiscal, TVA-ul (legislaţie, deducere, jurisprudenţa utilă, scutire etc), contestarea actelor administrativ fiscale (decizii de impunere şi decizii de instituire a măsurilor asiguratorii) sau litigiile fiscale.

Seria prezentărilor a început cu Diana Oprescu, manager consultanta fiscala la PwC Romania, care a vorbit despre noutățile fiscale ale anului curent: Scutire de impozit pe profit pentru inovare-cercetare-dezvoltare, deducere suplimentară la impozitul pe profit și eliminarea cotei de 2% pentru intreprinderile cu un singur angajat, situații practice și soluții.

De asemenea, Oprescu a arătat care este tematica abordată în controalele fiscale în perioada recentă.

Mitel Spătaru (Tax Partner – Finexpert Consulting), profesionist cu peste 15 ani experiență în domeniul financiar a făcut bilanțul pe 2016 și proiecțiile fiscale pentru 2017. Printre punctele de discuție s-au regăsit dreptul de deducere (teorie vs practică), aspecte legate de sediul fix, regimul microîntreprinderilor sau contribuția de sănătate.

Romana Schuster, senior tax Manager – KPMG Romania, le-a propus antreprenorilor să asculte nevoile angajaților, să creeze constant un mix între legal/uman și să aleagă soluțiile eficiente fiscal: „Un pachet eficace de beneficii ia în considerare oportunitățile de planificare fiscală disponibile, dar și preferințele personale ale angajaților pentru a sustine motivația.”

Mihai Bejenaru, partener al casei de avocatură Bejenaru&Partners, a vorbit despre noua paradigmă în domeniul fiscal: „Trebuie să constientizați că ne desfășurăm activitatea într-o perioadă în care apele sunt tulburi. Trebuie să faceti lucrurile transparent, așa încât oricine vine în vizită, să găsească lucrurile în ordine.” Prezentarea detaliată a clujeanul Mihai Bejenaru o veți putea citi pe Clujust.ro

Ramona Chițu (fostă Moisă), tax senior manager – TZA a arătat care sunt facilitățile fiscale la îndemâna contribuabililor: scutirile pentru activități IT, deducerea suplimentară pentru cercetare-dezvoltare sau scutirea pentru profilul reinvestit.

 

Moderatorul acestei ediții, Ciprian Paun, avocat și cadru univesitar Universitatea Babeș Bolyai, a pus întrebări pertinente participanților și a avut remarci profesionale pe măsura experienței în domeniu.

„Practica ne oferă provocări zi de zi. E binevenită o astfel de inițiativă, care să aducă împreună colegii din domeniu, situații diverse și răspunsuri concrete.”, a declarat unul dintre participanți.

Gelerie foto

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina