fbpx

Noutate: Completuri specializate tutelă și familie la Judecătoria Cluj-Napoca

Din de 01.11.2020, în cadrul Judecătoriei Cluj-Napoca, vor funcţiona 5 completuri specializate în litigiile ce revin în competenţa instanţei de tutelă şi familie .

Judecătoria Cluj-Napoca a anunță avocaţii şi a justiţiabilii că la nivelul instanței vor funcționa 5 completuri specializate ce vor judeca litigiile ce revin în competenţa instanţei de tutelă şi familie, cum sunt ordinele de protecţie, divorţ, pensiiile de întreţinere, curatela, tăgada de paternitate, exercitarea autorităţii părinteşti, etc.

Redăm anunțul:

Având în vedere complexitatea raporturilor juridice care sunt supuse judecăţii în litigiile ce intră în competenţa instanţei de tutelă şi familie,

În vederea specializării judecătorilor investiţi să soluţioneze astfel de litigii, pentru eficientizarea activităţii de judecată,

Cu scopul unei justiţii orientate spre nevoile reale ale cetăţenilor,

Vă aducem la cunoştinţă că începând cu data de 01.11.2020, în cadrul Judecătoriei Cluj-Napoca, vor funcţiona 5 completuri specializate în litigiile ce revin în competenţa instanţei de tutelă şi familie 👨‍👩‍👧‍👦.

În vederea respectării principiului continuităţii completului, dosarele repartizate până la data de 31.10.2020 în cauzele de competenţa instanţei de tutelă şi familie vor rămâne spre a fi soluţionate judecătorilor iniţial investiţi.

Cu titlu exemplificativ, arătăm că în competenţa acestor completuri vor intra cauze precum: ordin de protecţie, divorţ, pensie de întreţinere, curatelă, tăgadă paternitate, exercitarea autorităţii părinteşti ş.a.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns