Acasă » SISTEMUL JUDICIAR » Noul președinte CSM transmite un mesaj de unitate, dar a fost ales cu 11 voturi pentru și 8 împotrivă
Simona Marcu (în centrul imaginii)

Noul președinte CSM transmite un mesaj de unitate, dar a fost ales cu 11 voturi pentru și 8 împotrivă

Noul preşedinte al CSM, Simona Marcu, a declarat, astăzi, imediat după alegerea sa, că vra să transmiteă către colegii judecători şi procurori un mesaj de unitate care vine din partea sistemului. De asemenea, a spus că are drept prioritate purtarea unui dialog „onest şi deschis” cu societatea, manifestând deschidere faţă de celelalte puteri ale statului.

„Aş dori să transmit mai întâi un mesaj către colegii noştri judecători şi procurori, un mesaj de unitate care vine din partea sistemului. Dacă aţi urmărit discuţiile din plenul de astăzi, aţi remarcat că de mai multe ori s-a rostit acest cuvânt şi avem de gând şi eu, şi domnul vicepreşedinte Olaru să ne ţinem de cuvânt. Pe de altă parte, aş dori să transmitem un mesaj de deschidere către celelalte puteri ale statului, de a purta un dialog onest şi deschis şi cu societatea, fiind pe deplin conştienţi de faptul că justiţia este un serviciu public în slujba cetăţeanului. Cetăţeanul este beneficiarul actului de justiţie şi acest lucru trebuie să conteze şi în continuare pentru Consiliul Superior al Magistraturii”, a declarat judecătorul Simona Marcu, noul preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

În urma deliberărilor realizate pe baza prezentării proiectului, dar şi a întrebărilor, judecătorul Simona Marcu a fost desemnată în funcţia de preşedinte a CSM, cu 11 voturi pentru şi opt împotrivă. Simona Marcu va face echipă cu procurorul Codruţ Olaru, ales cu 10 voturi pentru şi nouă împotrivă.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns