fbpx

Nouă amânări de pronunțare în cameră preliminară într-un dosar mega-dosar cu infracțiuni economice

Greu de hotărât. Judecătorul de cameră preliminară a amânat până acum de nouă ori pronunțarea într-un mega-dosar cu infracțiuni economice, denumit generic ”Cridov”, după numele firmei responsabile civilmente.

Potrivit Codului de procedură penală, faza camerei preliminare (eliminată prin legea de modificare a codului, încă nepromulgată) ar trebui să dureze 60 de zile. Dosarul ”Cridov” este în cameră preliminară de 494 de zile.

În data de 1 februarie, judecătorul de cameră preliminară a amânat pentru prima dată pronunțarea timp de două săptămâni. Au urmat alte opt amânări, ultima datând din 10 mai pentru data de 17 mai.

Surse judiciare din dosar spun că cele mai mari probleme le ridică înregistrările. De altfel, SRI și Parchetul General au devenit intimate în dosarul trimis în judecată de Parchetul Curții de Apel Cluj. Avocații au invocat în dosar nulitatea protocolului PÎCCJ-SRI. Aceleași surse spun că faptele nu sunt corect detaliate în rechizitoriu. Chiar judecătorul de cameră preliminară a invocat, din oficiu, neregularitatea rechizitoriului.

În dosar sunt 14 inculpați și două părți responsabile civilemente – Cridov SRL și Cridar Cons SRL.

Cel mai cunoscut inculpat din dosarul de evaziune fiscală de peste 5 milioane de euro este patronul Cridov, Cristian Mureșan, Acesta mai deţine și firmele Cridar Cons din Năsaud și Titan Asfalt din Sibiu. Alți inculpați sunt Gheorghe Adrian Mateaș,Emanuel Vasile Rostaș, administrator al firmei Astralis Constructii din Fizeșu Gherlii ,Alin Raul Luca – administrator al firmelor Cribana, Demaluk Util, Viodom și Titu Rostaș.

SC Cridov a primit în decembrie 2015 de la DRDP Cluj contractul de deszăpezire pe drumurile naţionale din zonă, în valoare de peste 10 milioane de lei.

În iunie 2015, la sediul Consiliului Judeţean a fost semnat contractul de execuţie a lucrărilor de modernizare a infrastructurii de acces în zona turistică Răchiţele – Prislop – Ic Ponor. Contractul de achiziţie publică având ca obiect rest de execuţie lucrări pentru obiectivul „Modernizarea infrastructurii de acces în zona turistică Răchiţele – Prislop – Ic Ponor“ a fost obţinut de Asocierea Drumuri şi Poduri Judeţene Cluj SA – SC Cridov SRL, cu suma de 13.324.190,24 lei, fără TVA.

Cridov a obţinut şi contractul, în valoare de aproximativ 4 milioane de euro, finanţat din bugetul comunei Floreşti, pentru asfaltarea a 19 străzi din localitate. În 2010, societatea Cridov a asfaltat drumul comunal din comuna Feleacu.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina