fbpx

Mite de 1000 lei și 300 euro, refuzate de polițiști

Un polițist din Ilfov și unul din Sălaj au sesizat DGA că doi șoferi, unul cercetat pentru că a condus băut și unul oprit pentru că a trecut pe roșu, au încercat să-i mituiască cu 1.000 lei, respectiv 300 euro.

Polițiștii DGA, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, au prins în flagrant un bărbat în timpul remiterii sumei de 1.000 lei unui agent de poliție în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov – Poliția Orașului Popești-Leordeni – Formațiunea Rutieră. În schimbul banilor, cel aflat la volan se aștepta ca polițistul să nu dispună măsurile legale în cazul unui accident rutier pe care l-a comis, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Dosarul s-a constituit în urma denunțului formulat de polițist la Call – Center Anticorupție al D.G.A. (0800.806.806.)

Ca urmare a probatoriului administrat, față de conducătorul auto a fost pusă în mișcare acțiunea penală, acesta dobândind calitatea de inculpat pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită și s-a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Un ofițer de poliție cu grad de comisa  din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Sălaj – Serviciul Rutier a sesizat faptul că, în timp ce își exercita atribuțiile de serviciu pe raza municipiului Zalău, a oprit în trafic un autoturism al cărui șofer a trecut pe culoarea roșie a semaforului.

”Pentru a nu fi sancționat și a nu i se reține permisul de conducere, conducătorul auto a oferit mită polițistului suma de 300 de euro. Ofițerul de poliție a respins oferta și a sesizat fapta la Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Sălaj. Astfel, polițiștii D.G.A., sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj au desfășurat activități pentru administrarea probatoriului.

Precizăm că momentul oferirii banilor cu titlu de mită a fost înregistrat cu aparatul body-cam din dotarea ofițerului de poliție.

Față de cel în cauză, procurorul a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore pentru cercetări privind săvârșirea infracțiunii de dare de mită, urmând a se dispune în consecință.”, a transmis DGA

Comments

comentarii

Lasă un răspuns