Acasă » OPINII-ANALIZĂ » Mesajul presedintelui Uniunii Judecatorilor de Ziua Justitiei

Mesajul presedintelui Uniunii Judecatorilor de Ziua Justitiei

Presedintele Uniunii Natiinale a Judecatorilor din Romania, Dana Girbovan, magistrat la Curtea de Apel Cluj, a scris urmatorul mesaj cu ocazia Zilei Justitiei, care se aniverseaza in fiecare an in prima duminica a lunii iulie:

Ziua Justitiei este o buna oportunitate pentru toti profesionistii si practicienii dreptului pentru a ne reaminti rolul si datoria ce revine fiecaruia dintre noi in infaptuirea justitiei, fie ca suntem judecatori, procurori,grefieri sau avocati.

Gandurile noastre trebuie sa se indrepte spre oameni, spre cei ce isi cauta dreptatea in salile de judecata si spre cei din afara lor, care asteapta ca justitia sa asigure dreptate in societate.

Azi e bine sa ne reamintim cat de spinos e drumul ce trebuie sa il parcurga un om in cautarea justitiei/dreptatii si sa incercam fiecare sa ne indeplinim misiunea cu profesionalism, intelepciune, smerenie, respect fata de oameni si multa credinta. Sa ne admitem, macar in gand, fiecare greselile, pentru a le putea evita si repara pe viitor.

M-a marcat un pasaj dintr-o carte citita acum ceva vreme si cred ca Ziua Justitiei e momentul cel mai potrivit pentru reamintirea lui.

Edictarea si aplicarea legii trebuie facuta “fara sa se indeparteze nici un moment de la respectul demnitatii umane si principiul umanitatii, de la drepturile individului si bunastarea societatii, de la maretia dreptului si atributul divin al clementei”.

Sau, cum s-ar mai spune, “legea e facuta pentru om, nu omul pentru lege”.

La multi ani, curaj si putere in infaptuirea justitiei tuturor profesionistilor dreptului din Romania!

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina