fbpx

Membru în Consiliul de Administrație al Aeroportului Cluj, administrator la două firme, una în faliment și una poprită

Un membru din Consiliul de Administrație al Aeroportului Internațional Cluj, Valentin Grigoriu, fost director la Aeroportul Băneasa, este administrator la două firme, una în faliment și una poprită.

Sindicatul Aeroportului Cluj acuză că prin Hotărârea de Consiliu Județean nr.33/2019, prin care au fost numiții noii membri din Consiliul de Administrație al Aeroportului, ”au fost încălcate prevederile art. 5 din OUG 109/2011 cu privire la competențele profesionale pe care trebuie să le îndeplinească membrii CA pentru administrarea Regiei Autonome Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj”

”Domnul Valentin Grigoriu, numit membru în Consiliul de Administrație al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj R.A. prin HCJ 33/2019,  este administrator al firmelor S.C. Magic Young SRL cu sediul în București – firmă care este un coafor cu 2 angajați aflat în procedură de faliment, respectiv Valgrig Concept SRL, cu sediul în Sântu Florești, județul Ilfov – firmă care are pierderi considerabile și un număr mic de angajați, aflându-se în proceduri de proprire, ceea ce ridică semne de întrebare asupra abilităților manageriale ale domnului Valentin Grigoriu de a administra o regie autonomă cu un număr de 350 de angajați, cu un specific foarte particular – aviație civilă și cu un profit considerabil.”, au precizat într-un comunicatul reprezentanții Sindicatului Independent din Aeroportul Cluj.

Într-adevăr, Judecătoria Sectorului 3 București a pronunțat recent următoarea soluție:

”Admite cererea de validare a popririi formulate de creditoarea SERRAGHIS LOAN MANAGEMENT LIMITED in contradictoriu cu tertul poprit VALGRIG CONCEPT SRL si debitorul COSTACHE ANCA.

Valideaza poprirea infiintata de Biroul Executorului Judecatoresc PARVAN VIOLETA in cadrul dosarului de executare nr. 329/2013 prin adresa de infiintare a popririi comunicata la data de 26.11.2018 asupra sumelor de bani datorate de tertul poprit VALGRIG CONCEPT SRL catre debitorul COSTACHE ANCA si obliga tertul poprit VALGRIG CONCEPT SRL sa plateasca creditoarei 1/3 din sumele datorate debitorului COSTACHE ANCA, pana la concurenta sumei de 6255,84 lei.”

Pe rolul Tribunalului București se află falimentul firmei Magic Young. În martie, s-a amânat judecata pentru continuarea procedurii, recuperarea creantelor si valorificarea bunurilor ramase in patrimoniul debitoarei”

Valentin Grigoriu a depus ocContestatie la tabelul preliminar al creditorilor, dar i-a fost respinsă de judecătorul sindic: ”Respinge contestatia, ca neîntemeiata.”

Sindicatul Aeroportului și-a exprimat nemulțumiri și față de alți doi membri din Consiliul de Administrație: Daniel Persu, fost pilot la Baza Aeriană de la Câmpia Turzii, și avocata Diana Angelica Rădulescu din Baroul București, care e și practician în insolvență:

”Reprezentantul autorităţii publice tutelare, nu întrunește condițiile cerute de art. 5, alin. 2 lit. b din OUG 109/ 201, respectiv domnul Daniel Persu neavând deloc experienţă în domeniul de activitate al regiei autonome Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj.”

”În ultima ședință din data de 24.04.2019 a Consiliului de Administrație al Aeroportului, deși conducerea aeroportului a pus la dispoziția membrilor Consiliului de Administrație toate documentele justificative privind aprobarea bugetului, bugetul aeroportului a fost amânat în mod nejustificat și implicit nu s-a aprobat nici mărirea salariilor angajaților. În cadrul acestei ședințe, doamna Rădulescu Diana Angelica, numită membru în Consiliul de Administrație al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj R.A. prin HCJ 33/2019, și-a manifestat total desconsiderarea față de interesele angajaților aeroportului, refuzând categoric un dialog cu reprezentanți ai sindicatului, menționând că angajații aeroportului ar trebui să-și plătească parcarea din incinta aeroportului pentru timpul în care se află la muncă. Mai mult, în această ședință, mebrii Consiliului de Administrație au pus în discuție reducerea numărului de angajați, în situația în care aeroportul a prezentat Planul de Management pentu următorii 7 ani, din care reiese evoluția numărului de pasageri, nevoia investițiilor și a creșterii personalului aeroportuar.”, se arată în comunicatul sindicatului.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina