fbpx

Medic ortoped pediatru din Cluj, condamnat pentru șpagă, profesează și umilește părinții în continuare

Doctorul ortoped pediatru Ioan Dobescu de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj este acuzat de malpraxis de către părinții unei fetițe de nici 3 ani ce i-a fost pacientă la începutul acestui an. Fetița a fost adusă la Cluj din Bistrița după ce și-a fracturat mâna. Mama fetiței susține că medicul efectiv a răcnit la ea.

Părinții fetiței spun că medicul nu i-a informat cu privire la procedurile medicale ce urmau să îi fie făcute fetei. În plus, doctorul ar fi avut o atitudine agresivă verbal la adresa mamei.

„Ne-am internat pe 3 ianuarie, iar a doua zi urma să se interviă, adică se se anestezieze copilul, să se așeze oasele și să i se pună ghips. Toate lucrurile astea eu numai le-am dedus și auzit pe la asistente, nu am mai avut vreo interacțiune cu domnul doctor. Nu a venit să îmi prezinte planul de tratament, nu a venit să interacționeze cu copilul de aproape 3 ani căruia urma să îi repare mâna, nimic.”, a povestit Paula Niculescu, mama fetiței, citată de stirimed.ro

Fetița a fost dusă la Spitalul de Copii Cluj, după ce și-a fracturat mâna, în urma unei sărituri de pe canapea. Părinții spun că au dus copilul la acest spital, la recomandarea medicilor din Spitalul Județean Bistrița, unde copila a ajuns prima dată și unde i s-a pus un ghips provizoriu.

Pentru că în Spitalul din Bistrița nu exista un medic specialist ortoped pediatru, pacienta a fost trimisă la Cluj. Iar spitalul din Cluj a fost anunțat, pe cale instituțională, ca urmează să ajungă o pacientă cu mâna fracturată.

„Ajunși la Spitalul de Pediatrie 1, unde urma să fim internate eu și fetița, am intrat să completez hârtii cu formalități Covid, iar după completarea lor am continuat să aștept să ne cheme pentru internare. După câteva zeci de minute de așteptare s-a deschis o ușă și cineva m-a luat la rost. Acestei voci certărețe încerca să i se alăture și o asistentă draguță, care dorea să îmi explice ce urma să se întâmple cu mine și cu copilul meu, dar săraca nu avea nicio șansă. Se pare că vocea de după mască, cea care mă luase la rost mai devreme, era vocea domnului doctor (a se citi măcelar, vă rog) Ioan Dobrescu, pe care îmi amintesc că l-am întrebat timidă și speriată, dacă voi putea fi cu copila mea când îi va pune ghipsul.”

Alinierea oaselor și punerea ghipsului presupune o anestezie generală pentru că, slavă Domnului, am depășit vremea când aceste lucruri se făceau pe viu. Răspunsul lui a fost: “Când o să faci facultatea de medicină, să te faci anestezist sau chirurg, atunci o să intri în sala de operație”. Să trăiți, domnule doctor! În acel moment eu nu știam că distinsul domn era chiar domn’ doctor, iar după acea primă interacțiune încurajatoare, eu nu l-am mai văzut la ochi pe acest personaj, până în momentul externării.”, a povestit mama

Aceasta afirmă că la externare li s-a recomandat să meargă în alt spital pentru scoaterea ghipsului de pe mâna pacientei. Chiar dacă mama fetei spune că ar fi fost mai liniștită ca la control fetița să fie văzută de medicul care a operat-o.

„Ne-au chemat la radiologie, ca să verifice dacă oasele sunt în poziție. Ne-am intersectat la 2 min după ce i-au făcut radiografiile cu măcelarul Ioan Dobrescu, care ne-a zis că putem pleca acasă și ne-a făcut recomandarea ca după 3 săptămâni să mergem de unde am venit noi, să îi schimbe cineva ghipsul cu un altul, pe care să îl mai țină 3 săptămâni. Atunci eu am insistat că mi-aș dori farte mult să mă întorc în 3 săptămâni la Cluj și să o vadă tot el pe copilă, moment în care acest… om, a ridicat vocea și m-a întrebat de unde sunt (“Piatra-Neamț…”) și a zis să merg la Piatra-Neamț, după care a plecat, s-a auzit ușa biroului unde a intrat, după care s-au auzit și cheile cu care și-a ferecat ușa. Și uite așa, am rămas pe holul spitalului ca o proastă, cu copilul în brațe fără să înțeleg ce am de făcut.”

Mâna fetiței la mai bine de o lună de la intervenție

Alți specialiști le-au spus părinților că mâna fetei nu a fost poziționată corect în ghips și nu s-a vindecat bine.

„Am cerut spitalului din Cluj documentele medicale pe care ei le dețineau în urma internării mele și a copilei și ce să vezi, am constatat că domnul doctor Dobrescu m-a lăsat să părăsesc spitalul, cu toate că el știa că oasele fetiței mele nu erau aliniate. Nu m-a informat că după intervenția dumnealui trebuia să vădă cineva, dacă nu chiar el, fetița, după o săptămână, nu DUPĂ 3!!! Și dacă la controlul de DUPĂ O SĂPTĂMÂNĂ se constata angularea unuia dintre oase, trebuia intervenit chirurgical cu o tijă elastică.”, a scris Niculescu.

Dobrescu către părinții cărora le cerea mită: „Dacă mergeai la coafor, plăteai mai mult”

Ioan Dobrescu a fost condamnat în 2016 la 3 ani închisoare cu suspendare pentru luare de mită. Sentința a rămas definitivă prin respingerea apelului.

Cei de la ziarul Libertatea au studiat unul dintre dosarele de mită ale medicului Dobrescu, cel de-al doilea. În el se regăsesc 14 mărturii prin care acesta e acuzat că a cerut mită, dar se vorbește și despre flagrantele delicte în urma cărora acesta a fost prins cu bani marcați cu „mită”.

Mărturiile AICI

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina