Masterate pe bani europeni la Facultatea de Drept a UBB

Facultatea de Drept a Universității Babeș-Bolyai (UBB) a reușit să atragă fonduri europene în valoare de 1,66 milioane de lei pentru a finanța un program care cuprinde cinci noi masterate: drept international in limba engleza, institutii de drept privat, dreptul privat al Uniunii Europene, dreptul european si dreptul national al afacererilor.

Unul dintre acestea este primul masterat în limba engleză din domeniul dreptului internațional din România, International and Comparative Business Law. Este vorba de un supermasterat, de genul celui care costă mai multe zeci de mii de euro la universitățile din Occident, scrie ClujToday.ro

”Cel mai ieftin astfel de masterat este cel de la Universitatea din Graz, Austria, care costă 8.000 de euro. Însă la universitățile americane el poate costa între 40.000 și 60.000 de euro”, a spus profesorul Radu Cătană pentru ClujToday.ro Însă studenții români pot urma gratuit acest masterat, cu durata de un an. Mai mult, ei pot obține și burse de cercetare, finanțate prin intermediul proiectului european. Bursele au o valoare cuprinsă între 600 și 800 de lei pe lună, iar perioada pentru care sunt acordate este cuprinsă între trei și șase luni. 

Paleta celor cinci noi masterate mai include specializarea în Instituții de Drept Privat, Dreptul Privat al Uniunii Europene, Dreptul European și Dreptul Național al Afacerilor, precum și în Științe Penale și Criminalistică. În total, proiectul vizează atragerea a 215 studenți la aceste masterate, precum și implicarea a 20 de profesioniști în domeniul dreptului, care reprezintă profesiile liberale practicate de absolvenții Facultății de Drept, dar și a 15 cadre didactice ale Facultății de Drept a Universității Babeș-Bolyai.

Comments

comentarii

Joi, 18 iulie, la Primăria Cluj-Napoca a avut loc dezbaterea publică pentru proiectul de regenerare urbană de pe fosta platformă Carbochim. Concluziile dezbaterii care a ținut 5 ore.... Citește mai mult
Ploaia de sâmbătă după-masă nu i-a speriat pe festivalierii de la Electric Castle.... Citește mai mult

Lasă un răspuns