Acasă » DEZVĂLUIRI / ANCHETE » Marele business coach Lorand Soares Szasz a închis două firme în ultimii doi ani, una imobiliară și una de coaching

Marele business coach Lorand Soares Szasz a închis două firme în ultimii doi ani, una imobiliară și una de coaching

Marele business coach Lorand Soares Szasz, omniprezent pe rețelele sociale, a închis două firme în ultimii doi ani, din care una de dezvoltare imobiliară și una de coaching. În schimb, societatea de consultanță, prin care vinde celebrele cursuri de antreprenoriat și vânzari, a ajuns la profit de 1,4 milioane lei.

Cunoscutul business coach (antrenor în afaceri) Lorand Soares Szasz, omniprezent pe rețelele sociale, de câțiva ani, dă sfaturi despre cum să fii un antreprenor de succes, iar din acest lecții a ajuns să facă bani frumoși. Firma lui de consultanță în afaceri și management, Soares Consulting, în care este unic asociat, a avut creșteri de profit enorme din 2014 încoace. Astfel, în 2014, a sărit de la 161.000 lei (cât a avut în 2013) la 517.000 lei, iar în 2016 a ajuns la 1,4 milioane lei profit net. Momentan, Soares Szasz este într-un turneu prin toată țara, în căutarea de noi ”adepți” cu seminarul intitulat ”Cum să dezvolți eficient afacerea ta”. Văzând că este așa bun la teoria afacerilor, am verificat cum s-a descurcat în practică, căci, de obicei, antrenorii sunt foști jucători buni. Atât în fotbal, cât și în alte domenii.

Potrivit Termene.ro, Lorand Soares Szasz a fost asociat până acum, în România, în firmele BM Coaching SRL, Edia Pro Crementium SRL, Soleta Trading SRL, Soares Consulting, Bizz Club Consulting și EVM Network SRL. Dintre acestea, două au fost radiate în 2016 și 2017, iar celelalte, înafară de Soares Consulting, nu stau prea bine din punct de vedere financiar.

BM Coaching, înființată în 2013, cu obiect de activitate ”alte forme de învățământ” a fost radiată în 2016 după ce în anul anterior avusese o pierdere de 32.000 lei. Societatea era deținută în cote egale de Soares și un anume Ioan Ștefan Irimia.

Un chix mai amre este Soleta Trading, firmă cu obiect de activitate ”Dezvoltare (promovare) imobiliară”. Firma a fost înființată în 2015 de Soares Szasz și un om de afaceri din Prahova, Cătălin Butmălai, care deținea 51%. În 2016, s-a făcut o majorare de capital, intrând în firmă Răzvan Ștefan Sabău, care a împărțit cu Soares procentul de 49%. Firma are depus bilanț doar pe 2015, când a înregistrat o pierdere de peste 67.000 lei, iar în 2017 a fost radiată. Sub brandul Soleta, Cătălin Butmălai proiectează case ecologice de lemn. L-am întrebat de ce nu a avut succes firma din Cluj, iar acesta ne-a răspuns în mod ciudat că atât era programat să funcționeze și că nu-l consideră un eșec. De asemenea, a precizat că a rămas în relații de prietenie cu Soares.

Edia Pro Crementium a fost înființată recent de către coach și soția lui, Maria Vânia Ferreira Soares Szasz, și are ca domeniu de activitate ”activiăți de consultanță în afaceri”. Bizz Club Consulting, cu domeniu de activitate ”Activitati de organizare a expozitiilor, targurilor si congreselor”, a fost pe minus în 2016 cu 23.000 lei, iar anul trecut Soares Consulting, care deținea 90 la sută din părțile sociale, le-a cesionat către Fodor László, Călin Ionel Iepure și  Albertina Claudia Bircaș. Iar 10 % din firmă este a lui Soares Szasz. EVM Network, care se ocupă cu administrarea paginilor web, îi are ca asociați pe Benedek Barnabas (51%) și Soares Consulting (49%). Aceasta firmă a avut profit în 2016 de 12.600 lei.

Soares: ”Am putea sa inselam cateva firme vanzandu-le teorii frumoasedar nu am putea sa inselam mii de oameni.”

Loran Soares ne-a răspuns cu întârziere la cererea privind poziția lui față de cele de mai sus, precizând că este plecat în SUA. Redăm mai jos ce ne-a transmis:

”Nu as vrea sa comentez prea mult situatia firmelor in care am fost sau sunt asociatDoar as vrea sa clarific cateva lucruri.
1. BM Coaching SRL a avut ca scop crearea unui program online de educatie pentru antreprenoriScop care a fost atins, moment in care am cumparat firma de la partenerul meu si am integrat programul in firma Soares Consulting, suspendand activitatea firmei BM Coaching SRL. 

2. Soleta Trading SRL a fost o incercare frumoasa de a intra intr-un domeniu fascinant pentru mine, dar pe care nu-l cunosteam suficient de bine. Motiv pentru care in 2016 am decis sa renuntsa vand sau sa inchid orice proiect (firma) care nu functiona asa cum planificasem

Pe langa firmele prezentate de dumneavoastra in articol au mai fost si alte proiecte in care m-am implicat si care nu au functionat asa cum imi doreamAm avut multe esecuri si am pierdut multi bani in proiecte care pareau frumoase, dar unele nici nu au ajuns sa “decoleze”. Este un proces absolut normal in viata unui antreprenor. De fapt, nu am cunoscut nici un antreprenor care sa aiba doar proiecte de succes

Cat despre intrebarea: “Putem spune ca sunteti bun doar la teorie?” si la afirmatia din articol: “caci, de obiceiantrenorii sunt fosti jucatori buniAtat in fotbal, cat si in alte domenii.” In primul rand, faptul ca am avut esecuri in parcursul meu de antreprenor nu ma face un “jucator” slab, cum exista si antrenori de fotbal care in cariera lor de jucatori nu au castigat trofee in fiecare an. Au avut si meciuri pierdute si campionate ratateIn al doilea rand, chiar daca esecurile mele in unele companii insemna ca sunt un jucator slab, stim foarte bine ca unul dintre cei mai buni antrenori de fotbal din lume nu a fost un jucator bun. Jose Mourinho a fost un jucator chiar foarte slab. Deci exista si aici exceptii.

Totusi ce doresc sa subliniez este ca cei care aleg sa invete de la mine si de la oamenii pe care ii promovez se uita la rezultatele pe care le obtin cu ei si firmele lornu la rezultatele pe care le obtin euPe ei nu ii intereseaza daca eu am succes sau nuci ii intereseaza succesul lor.

Chiar si asa, sa nu ignoram faptul ca firma Soares Consulting a ajuns unul dintre cei mai importanti jucatori din piata de training din Romania in doar 9 ani de activitateSa nu uitam cele peste 2.600 de firme care au beneficiat de ajutorul nostru in cadrul programului Business Mastery si care au ajuns la rezultatele excelente in vanzariprofitabilitate si in libertatea antreprenorului. Business Mastery si in acest moment este un program educational de succes pentru antreprenorii din Romania. Daca nu era eficient ce predau, nu aveam cum sa ajungem la astfel de rezultate. Am putea sa inselam cateva firme vanzandu-le teorii frumoasedar nu am putea sa inselam mii de oameni

In concluziescopul meu nu este sa fiu admirat si cunoscut ca antreprenorul care nu a avut esecuri si nu a trecut prin provocariCi vreau sa fiu cunoscut drept antreprenorul care a ajutacompaniile din Romania sa creascaIar la acest capitol nu am esuat. ”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina