fbpx

Laura Vicol salută ridicarea MCV: ”este decizia dreaptă de care România avea nevoie”

Deputata Laura Vicol, de profesie avocat, spune că MCV a avut utilitatea lui, dar devenise caduc.

”Ridicarea Mecanismului de Cooperare și Verificare este decizia dreaptă de care România avea nevoie și pe care o salut.

MCV a avut utilitatea sa de-a lungul anilor, pentru că a oferit direcții și expertiză și întotdeauna este bine să reținem ceea ce a fost bun.

Ridicarea MCV este și o confirmare a faptului că acest instrument devenise în esență caduc în condițiile în care Comisia Europeană are un nou instrument pentru a sancționa derapajele – respectiv, condiționarea fondurilor europene de respectarea unui set de reguli acceptat de toate statele UE și care nu sunt de ieri de azi.

Astfel de instrumente își au rolul lor – până la urmă, nu poți avea doar beneficii dând regulile de-o parte. Sigur, când există nemulțumiri ale statelor, ele pot fi discutate.

Dar, una este să fii patriot adevărat și alta este să arestezi ideea de patriotism și să contești regulile invocând numele poporului, deși numai despre asta nu este vorba.”, a postat Vicol.

 

Comments

comentarii

La Cluj-Napoca a avut loc un fenomen atmosferic interesant - inversiunea termică. Astfel, am putut să vedem cum aerul rece coboară mai aproape de pământ.... Citește mai mult
Piața Avram Iancu se „îmbracă” în haine de sărbătoare. Pregătirile pentru 1 Decembrie, Ziua Națională a României, sunt în toi.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!