Acasă » SISTEMUL JUDICIAR » Kovesi: ”La 23 de ani ești pregătit să faci legi. Nu știu dacă trebuie să aștepți să împlinești 30 ca le aplici”

Kovesi: ”La 23 de ani ești pregătit să faci legi. Nu știu dacă trebuie să aștepți să împlinești 30 ca le aplici”

Procurorul-șef DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat într-un interviu acordat Agerpres, referitor la propunerile de modificare în ceea ce privește admiterea la INM, că, dacă la 23 de ani poți fi membru în Camera Deputaților și să contribui la modul în care se legiferează, nu știe de ce un magistrat trebuie să aștepte împlinirea vârstei de 30 de ani pentru a aplica legile.

Nu știm pe ce criterii s-a ales această limită de vârstă de 30 de ani. Probabil că există o explicație pe care noi nu o știm și îmi e foarte greu să comentez fără a vedea argumentele care sunt în favoarea acestei modificări. Dar fac trimitere la Constituție care prevede că la 23 de ani poți să fii membru în Camera Deputaților în Parlamentul României și să contribui la modul în care se legiferează. Deci la 23 de ani ești pregătit să faci legi. Nu știu dacă trebuie să aștepți să împlinești 30 de ani ca să poți să aplici o lege”, a afirmat Kovesi.

Interviul integral AICI

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina