fbpx

Klaus Iohannis i-a primit la Cotroceni pe noii magistrați. 17 dintre ei încep activitatea în Cluj

Președintele Klaus Iohannis i-a primit, astăzi, la Palatul Cotroceni pe noii magistrați definitivi din România, cărora le-a semnat decretele de numire în 26 ianuarie. 17 dintre aceștia încep activitatea la parchetele și instanțele locale din județul Cluj. La recepție au participat și membrii CSM, între care clujeanca Andrea Chiș, care și-a revăzut cu foști studenți.

Alocuțiunea președintelui Klaus Iohannis

”Vă felicit pentru absolvirea Institutului Național al Magistraturii și învestirea oficială în calitatea de judecători și procurori! Îmi amintesc bine de ziua în care v-am semnat decretele și recunosc că semnez multe hârtii, dar acestea, cu mare plăcere!

Constituția spune că «Justiția se înfăptuiește în numele legii, este unică, imparțială și egală pentru toți».

Aceste principii constituționale – legalitatea, imparţialitatea, egalitatea şi unicitatea justiției – trebuie să vă definească nu doar activitatea profesională, ci și conduita individuală.

Şi nu o spun doar eu, ca Preşedinte al României. Întreaga societate românească aşteaptă acest lucru de la dumneavoastră.

Independența justiției și garantarea statului de drept sunt cuvinte des uzitate în discursurile politice. Atât de des uzitate, încât unii oameni politici ar putea chiar să creadă că le pot folosi ca pretext pentru decizii care pun în pericol tocmai independența justiției și statul de drept.

Dar când unii uită de aceste repere, reacția societății poate fi fermă, ceea ce demonstrează cât de importante sunt. Chiar vitale!

Indiferent de legitimitatea invocată în acţiunile lor, decidenţii politici nu au voie să abandoneze principiile fundamentale ale democraţiei. În caz contrar, cetăţenii iau atitudine pentru a readuce lucrurile pe făgașul lor corect.

Și românii au demonstrat că îşi doresc să trăiască într-o societate în care principiul conform căruia nimeni şi nimic nu poate fi mai presus de lege este pe deplin respectat.

Doamnelor şi domnilor,

Judecătorii şi procurorii nu sunt doar cei care trebuie să acţioneze în baza principiilor constituţionale enunţate, ci trebuie să fie repere de moralitate în societate.

Aşadar, deciziile dumneavoastră sunt importante și în plan social. Nu uitați niciun moment de cetăţean! Nu uitaţi de faptul că justiţia este în slujba cetăţeanului!

Vă încurajez să nu faceţi niciun pas înapoi de la misiunea dumneavoastră, oricât de greu poate să fie în anumite situaţii. Dacă simţiţi că asupra dumneavoastră se fac presiuni, rezistaţi-le!

Nu uitaţi că un politician sau altul sunt vremelnici într-o funcţie de decizie, pe când legea şi Constituţia sunt deasupra oricărui partizanat politic.

Vă doresc mult succes și am convingerea că vă veți alătura unui corp de profesioniști care este permanent ghidat de reperele legalității, echității și responsabilității! Felicitări!”

Ruxandra Peter este judecătoare la Cluj-Napoca

Noii magistrați din Cluj

La Judecătoria Cluj-Napoca au fost repartizați Ionuţ – Ovidiu Borlan , Anca – Emanuela Mihai, Ruxandra Peter, Nicoale – Sergiu Cârlan  și Cosmina Codrescu. Despre cei cinci puteți citi AICI

La celelalte instanțe și parchete din Cluj au fost numiți:

Sabina – Simona Cotoară – Judecătoria Turda

Mircea – Florin Munge – Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda

Alina-Andreea Ghiţă – Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda

Delia – Maria Vlas – Judecătoria Dej

Diana – Maria Bichiş – Judecătoria Dej

Cristiana – Camelia Cărpinean – Judecătoria Dej

Andra-Laura Nicoară – Parchetul de pe lângă Judecătoria Dej

Andreea – Elisabeta Suciu – Judecătoria Gherla

Raluca – Ioana Cîrlănaru-China – Judecătoria Gherla

Ada Tetean-Vinţeler – Parchetul de pe lângă Judecătoria Gherla

Alexandru Oancea – Parchetul de pe lângă Judecătoria Gherla

Adrian Drăgan – Parchetul de pe lângă Judecătoria Huedin

Galerie foto de la Cotroceni

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina