fbpx
Acasă » AVOCATURA » Jurnalul avocatului Ulici, motiv ca fostul decan al Baroului Cluj să-l ”înțepe” pe cel actual

Jurnalul avocatului Ulici, motiv ca fostul decan al Baroului Cluj să-l ”înțepe” pe cel actual

Avocatul Octavian Ulici, cel care scrie de unul singur revista online ”Jurnalul Baroului Cluj”, inventată acum un an, s-a plâns pe Facebook că ultimele două numere (sunt șase în total) nu i-au fost publicate pe site-ul Baroului.

Avocatul Ulici dă de înțeles în postarea de pe Facebook că niște jocuri subterane și o mare conspirație a unor ”oficiliatăți” au dus la faptul că nu au fost publicate ultimele două numele din revistă pe site-ul Baroului. 

”Cu regret vă informez asupra faptului că, numărul 4/2018 a fost ultimul număr al Jurnalului care a mai fost comunicat de Barou către membrii săi și care a fost publicat pe pagina de internet a instituției. Așadar, cu toate că publicația este necesară și ar trebui să fie prima pe ordinea de zi a unei organizații profesionale, a fost îmbunătățită calitatea tipografiei și a conținutului, aceasta nu a mai fost ”acceptată” în peisajul juridic autohton. Cel mai probabil, chestiunea este rezultatul unor discuții care nu au fost făcute publice și probabil nici nu vor fi publice niciodată. Nu sunt interesat de cuprinsul ”dezbaterilor” acestea , căci sunt convins de la bun început că ele nu au nici o valoare tehnic-juridică sau morală. Este interesantă însă noua fațetă a cenzurii, încuviințarea unei ”oficialități” care nici măcar nu are atribuții în acest domeniu, dar care este conectată de un factor decizional oficial. Nr. 5 și 6 din 2018 au fost totuși finalizate, publicate pe juridice.ro și la public și eu pe acest site, ca Editor șef.”, a scris Ulici.

Prietenul său Mircea Pop, fostul decan al Baroului, a intervenit la comentarii, arătându-și susținerea și aruncând o ”petardă” către actualul decan:”Felicitări Tavi! Nu abandona, pentru ca orice cenzură este trecătoare.. Multe lucruri bune din trecut azi nu se mai fac…”

Revista lui Ulici a apărut în ianuarie 2018, când era decan Mircea Pop.

Ulterior, a postat un comentariu și actualul decan, Flavia Maier: ”Nu s-a discutat si nu s-a decis nimic in sensul ca Jurnalul sa nu mai fie publicat. De unde aceasta concluzie ?”

Despre textele din Jurnal vă lăsăm pe voi să vă dați cu părerea. Da, știm că ați aflat acum de revistă, că s-a scris pe Clujust.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina