fbpx
Judecătorul Cristi Danileț la Colegiul Național George Barițiu Cluj-Napoca

Judecătorii și procurorii merg în licee să predea educație juridică

În baza protocolului dintre Ministerul Justiției, Ministerul Public și Ministerul Educației, judecătorii și procurorii merg, în această săptămână, în licee să le predea elevilor educație juridică.

Activităţile de prezentare a educaţiei juridice în unităţile de învăţământ preuniversitar au început, astăzi, și în Cluj-Napoca. Judecătorul Cristi Danileț, care de vreo doi ani, a început cu program de educație juridică în școli, a fost la Colegiul Național ”George Bariuțiu”

Laszlo Alexandru, profesor de limba italiană la Colegiul Național „George Barițiu”, a scris pe Facebook: ”O memorabila ora de educatie juridica la Colegiul Baritiu cu dl. judecator Cristi Danilet.”

În 31 octombrie, la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a avut loc şedinţa Comitetului de Monitorizare privind Educaţia Juridică în şcoli, organism constituit pentru realizarea obiectivelor cuprinse în Protocolul de colaborare privind educaţia juridică încheiat între Ministerul Justiţiei, Ministerul Educaţiei, Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

La deschiderea lucrărilor a participat Augustin Lazăr – procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, susţinător al acestui proiect, respectiv de promovare a educaţiei juridice în şcoli, care a apreciat demersurile realizate, punând accent pe prevenirea infracţionalităţii juvenile. Totodată, la lucrări au fost prezenţi Marieta Safta – secretar de stat în Ministerul Justiţiei, Gabriel Liviu Ispas – secretar de stat în Ministerul Educaţiei Naţionale, Ovidiu Predescu – consilier al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție şi Gabriela Elena Bogasiu –  judecător şi vicepreşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

În acest cadru, s-a stabilit procedura de organizare a activităţii de prezentare a educaţiei juridice în unităţile de învăţământ preuniversitar în intervalul 13 – 17 noiembrie 2017, în vederea creşterii gradului de accesibilitate a normelor juridice faţă de destinatarii acestora şi în special faţă de noile generaţii. Astfel, în perioada mai sus enunţată vor fi derulate o serie de activităţi menite să contribuie la derularea în condiţii optime a evenimentelor dedicate educaţiei juridice în şcoli.

Comments

comentarii

Elevii din județul Cluj vor face ore remediale prin programul național „Școală după școală”. Acest program vizează elevii din clasele primare și gimnaziale.... Citește mai mult
Horoscop 3 martie 2021. Află ce zodie e nevoită să aibă mai multă grijă de sănătate și cine are tensiuni în relația de cuplu.... Citește mai mult
Dan Tarcea a spus că bulgărele de sare descoperit pe traseul metroului nu va fi o problemă atât de mare, iar în acest moment se caută soluții pentru remedierea problemei. De asemenea, costurile proiectului vor crește puțin.... Citește mai mult
Bugetul de stat pentru anul 2021 a fost adoptat de Parlament, în forma depusă de Guvern, fără modificări.... Citește mai mult

Lasă un răspuns