fbpx

Judecătoria Cluj-Napoca în casă nouă. Cum arată noile spaţii

Judecătoria Cluj-Napoca ocupă în întregime aripa proaspăt etajată și mansardată a Palatului de Justiție. CLUJUST.ro vă arată noile condiții în care lucrează judecătorii și grefierii de la această instanță. După ani întregi de așteptări, aceștia au văzut finalizată lucrarea de etajare și mansardare a laturii estice din Palatul de Justiție din Cluj.

judecatoria etaje noi
Corpul de clădire etajat și mansardat în această vară

În această săptămână s-a amenajat și ultima sală de judecată din cadrul proiectului de reabilitare a corpului estic al Palatului de Justiție. Lucrarea a cuprins consolidare, etajare, mansardare, dar și reamenajarea sălilor de judecată și a spațiilor de la parter și singurul etaj existent până recent. Suprafață desfășurată a noului etaj și a mansardei este de  1.600 mp, care se adaugă la cei 2.100 mp câți erau în corpul de clădire. Sunt 19 birouri noi pentru judecători la etajul nou și 17 birouri pentru grefieri la mansardă. Singura problemă pentru grefieri, majoritatea femei, este că proiectul, gândit acum circa 8 ani, nu a prevăzut și un lift, astfel că sunt nevoite să care stivele de dosare pe scări. ”Am început deja demersurile pentru obținerea finanțării de la Ministerul Justiției pentru lift”, a spus președintele Judecătoriei Cluj-Napoca, Lucian Marian.

spatii noi judecatoria cluj-napoca clujust.ro (1)
Una dintre sălile de judecată reamenajate. Este dotată cu aparatură de înregistrare

Valoarea lucrărilor a fost de peste 16 milioane de lei.  Indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiţii “Supraetajare şi mansardare aripa est Tribunalul Cluj”, judeţul Cluj, au fost aprobați printr-o hotărâre de Guvern din 6 aprilie 2011, când prim-ministru era Emil Boc, iar ministrul Justiției era Cătălin Predoiu.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina