fbpx
Acasă » DIVERSE » Judecător Danileț către profesori: ”De nereușita dvs depinde numărul de dosare pe care noi le avem”

Judecător Danileț către profesori: ”De nereușita dvs depinde numărul de dosare pe care noi le avem”

Judecătorul Cristi Danileț a vorbit în fața a circa 200 de profesori din școli și licee la conferința Superteach de la Alba Iulia. ”De nereușita dvs. depinde numărul de dosare pe care noi le avem în instanțele din România”, a spus magistratul. Acesta le-a prezentat proiectul de Educație Juridică în speranța că vor introduce cât mai mulți acest opțional.

Sistemul judiciar a fost reprezentat la conferința SuperTeach de judecătorul Cristi Danileț și procutorul general al României, Augustin Lazăr.

”Stimați profesori, vreau să vă transmit, în primul rând, respectul meu profund pentru profesia pe care o aveți și niciodată aprecierile nu vor fi de ajuns pentru ceea ce faceți. Generațiile pe care dvs. le pregătiți sunt de fapt adulții de mâine și de reușita dvs depinde progresul societății și de nereușita dvs. depinde numărul de dosare pe care noi le avem în instanțele din România. Pentru că un om bine educat va fi un om care va respecta legea, va respecta morala, va respecta indivizii și autoritățile și nu va avea poate niciodată contact cu sistemul de justiție.

Din nefericire, situația este cu totul alta, iar în ultimii ani asistăm la o creștere mare a numărului de dosare de la parchete și de la instanțe. Și foarte multe dintre acestea implică minori. Problema noastră a omenilor legii este că numărul minorilor a devenit atât de mare, pentru că deja am început să ne specializăm și ne-am dat seama că ceva scârțâie foarte grav undeva, nu știm unde. Poate este vorba de o schimbare a societății per ansamblu, poate este vorba de o reducere a calității educației din cadrul familiilor, poate că este o insuficientă educație în spiritul legii la școli și licee.

Acum am deschis legea educației naționale să văd exact la ce se referă la primul articol. Am crezut că se referă la educație. Fals. Se referă la sistemul de învățământ. Ca și cum educația ar fi fost confiscată strict de școală, doar școala să se ocupe de educație. Fals. Nu vorbește de educația din sânul familiei, din rândul societății. Nu vorbește de educația pe care și noi judecătorii o facem în sălile de judecată. Așadar legea educației naționale se rezumă la sistemul de învățământ. Și de aici mentalitatea falsă a părinților că trimit copilul la școală să se ocupe profesorii de educația copiilor și cu asta, gata, am terminat. De aici ruptura între familie și școală.”, a spus Danileț la începutul discursului său din deschiderea evenimentului.

Mai multe din cele spuse de judecător puteți vedea mai jos.

Publicată de Claudia Indreica pe Sâmbătă, 19 ianuarie 2019

Danileț a prezentat pentru ceo 200 de profesori din școli și licee proiectul de #educatiejuridica. ”Sper ca mulți dintre ei să accepte această materie ca opțional începând cu anul următor școlar.”, a precizat judecătorul pe Facebook.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina