fbpx
Acasă » SISTEMUL JUDICIAR » Judecătoarea exclusă a urlat la preşedintele secţiei şi la grefier, aruncând dosarele prin birou şi pe hol

Judecătoarea exclusă a urlat la preşedintele secţiei şi la grefier, aruncând dosarele prin birou şi pe hol

Judecatoarea cu vechime de 18 ani, exclusa ieri din magistratura, a urlat la preşedintele secţiei şi la grefier, aruncând dosarele prin birou şi pe hol.

Raportul Inspectiei Judiciare, pe baza caruia s-a decis excluderea in sectia pentru judecatori in materie disciplinara din CSM, arata motivele concrete pentru care s-a exercitat actiunea disciplinara:

”În ceea ce priveşte abaterea disciplinară prevăzută de art. 99 lit. c), „atitudinile nedemne în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu faţă de colegi, celălalt personal al instanţei sau al parchetului în care funcţionează, inspectori judiciari, avocaţi, experţi, martori, justiţiabili ori reprezentanţii altor instituţii” s-a reţinut că în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, judecatorul a avut un comportament inadecvat, concretizat într-o atitudine agresivă verbal faţă de preşedintele secţiei şi grefierul de şedinţă, aruncând dosarele prin birou şi pe hol.

Această modalitatea de manifestare a doamnei judecător a fost de natură a crea persoanelor cu care a interacţionat o stare de nelinişte, incidentul neavând un caracter singular, fiind relevate şi alte situaţii, în care magistratul a avut un comportament inadecvat, folosind un ton ridicat şi adresând acuzaţii celorlalţi colegi.

Cu referire la abaterea disciplinară prevăzută de art. 99 lit. f) „refuzul nejustificat de a îndeplini o îndatorire de serviciu” s-a reţinut că, în perioada octombrie – noiembrie 2017, doamna judecător Alina Manuela Baciu, deşi s-a prezentat la instanţă, a refuzat explicit participarea la şedinţele de judecată în care a fost programată.”, se arata in raportul IJ.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns