fbpx

Judecătoarea care a protestat singură pe scările Palatului de Justiție București a fost exclusă din magistratură

Judecătoarea Andreea Brândușa Sârbu, cea care în martie 2019 protesta singură pe scările Palatului de Justiție din București, a fost exclusă din magistratură pentru întârzieri în motivarea hotărârilor.

”Admite acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva doamnei Sârbu Brînduşa Andreea – judecător în cadrul Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti.

În baza art.100 lit.e) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, aplică doamnei Sârbu Brînduşa Andreea – judecător în cadrul Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti, sancţiunea disciplinară constând în „excluderea din magistratură” pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art.99 lit. r) teza I din acelaşi act normativ.

Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.”, se arată pe ordinea de zi soluționată a secției pentru judecători în materie disciplinară din CSM:

Art. 99 lit r) – neredactarea sau nesemnarea hotărârilor judecătorești sau a actelor judiciare ale procurorului, din motive imputabile, în termenele prevăzute de lege;

În 2017, aceeași judecătoare a revenit asupra demisiei din funcție. ”Am venit în ședința de plen de astăzi pentru că aș vrea, cu bunăvoința voastră, să-mi retrag cererea de demisie, având în vedere că am stat, m-am mai gândit și, între timp, nu mi se mai pare atât de greu (râde) să duc mai departe… misiunea asta pentru care m-am angajat.

În momentul când mi-am depus demisia, mi s-a părut că eram într-o situație fără ieșire, adunasem prea multe restanțe, dar cred că le pot depăși cu un management al timpului mai bun, mai ales că urmează o perioadă în care voi avea foarte mult de motivat. Am scos dosare foarte vechi, e un complet vechi preluat și a trebuit să scot”, a spus în plenul CSM.

Andreea Brândușa Sârbu a absolvit facultatea de Drept la București în 1996, iar între 2001 și 2005 a fost procuror financiar la Curtea de Conturi. Printr-un decret prezidențial semnat de Traian Băsescu în iulie 2005, Sarbu a fost numită în funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, unde a activat timp de 10 ani. Ulterior, a fost aproape un an procuror la Parchetul Curții de Apel București, după care, în iunie 2016 s-a transferat pe post de judecător la Judecătoria Giurgiu, iar din martie 2017 este judecător la Judecătoria Sectorului 1 București.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina