clujust.ro

Judecătoare cu pensionare aprobată, la interviul pentru ÎCCJ acum o lună: ”nu-mi doresc să ies la pensie, nu sunt pregătită”

O judecătoare de la Curtea de Apel Cluj, ce se regăsește pe lista cererilor de pensionare aprobate de CSM în 22 decembrie, spunea în 22 noiembrie la interviul pentru promovarea la ÎCCJ în fața judecătorilor din CSM că nu-și dorește să se pensioneze pentru că nu este pregătită și își exercită profesia prin vocație.

Întrebată de președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Marian Budă, în cadrul interviului pentru secția I civilă de la Înalta Curte, dacă mai rămâne sau pleacă, judecătoarea Anca Adriana Pop a răspuns:

”Domnule președinte (zâmbește – n.red), cred că fiecare dintre judecătorii care împlinesc vechimea de 25 de ani își pun problema la un moment dat dacă rămân mai departe sau doresc să iasă la pensie. Nu cred că cineva trece ușor de borna aceasta de 25 de ani, dar eu mi-am făcut o auto-analiză, m-am gândit la ce este mai bine pentru mine. Până în prezent și cred că nici în viitorul apropiat (zâmbește din nou – n.red) nu-mi doresc să ies la pensie, nu sunt pregătită să ies la pensie. Eu îmi exercit profesia cu un devotament necondiționat și prin vocație.”

De asemenea, a spus că se va muta la București dacă va promova: ”Iau în considerare posibilitatea de a mă stabili întrucât nu am o familie numeroasă și nu aș avea probleme de familie care să mă împiedice să mă mut în București.”

La minutul 14.30 din înregistrarea cu interviul, Pop spune că se poate angaja răspunderea penală a judecătorilor pentru exercitarea funcției cu rea-credință sau gravă neglijență.

Uimită, judecătoarea Lia Savonea i-a cerut să expună o ipoteză în care, după părerea ei, ar putea fi angajată răspunderea penală. Vedeți în video-ul de mai jos răspunsul!

Judecătoarea Anca Pop a fost respinsă în urma interviului, primind un punctaj de 28,57, minim fiind 35, iar maxim 50.

Comments

comentarii

Întrebat care este poziția sa cu privire la acuzațiile de plagiat care afectează PNL, precum «cazul Bode», premierul Nicolae Ciucă și-a exprimat încrederea în justiție, situație în care procesele în desfășurare nu trebuie să fie afectate de declarații.... Citește mai mult
Clujenii se plâng că de câteva zile nimeni nu a ridicat gunoaiele de la mai multe puncte gospodărești din toate cartierele orașului. Deșeurile sunt împrăștiate și e mizerie în mai multe zone.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!