Acasă » OPINII-ANALIZĂ » Jud. Roxana Dan: “nu sunt preocupată de subiectul pensiilor speciale..imi doresc dezbatere pe normarea muncii”

Jud. Roxana Dan: “nu sunt preocupată de subiectul pensiilor speciale..imi doresc dezbatere pe normarea muncii”

Numele meu este Roxana Dan, dar asta stiți deja, sunt judecător de 6 ani, mai exact din vara anului 2013, când am intrat cu pași încrezători în Judecătoria Cluj Napoca drept proaspăt judecător stagiar și nu sunt foarte interesată de pensia de serviciu. O să vă întrebați de ce nu sunt interesată de acest subiect atât de discutat zilele acestea, dar după ce o sa aflați răspunsul, sunt convinsă că nu o sa doriți alte detalii.

Motivul pentru care nu sunt interesată de pensia de serviciu, adică cea pe care ar urma să o primesc după 25 de ani în slujba justiției, constă în faptul că s-ar putea să nu mai fiu prin lumea asta materială, nici eu și nici marea majoritate a colegilor mei. O să spuneți despre mine că sunt o negativistă dar o sa va liniștească cei care mă cunosc personal și știu despre mine exact contrariul…adică, că sunt o realistă și că trăiesc zilnic privind soarele în față

Revenind la motivul pentru care nu sunt atât de preocupată de subiectul pensiilor speciale, vă mărturisesc sincer că în virtutea funcției de conducere pe care o am de mai bine de 1 an, am aflat cât de bolnav este sistemul din care fac parte, și nu în sens metaforic….mă refer la boli fizice, constatate de medici și pentru care peste 70% dintre colegii mei inclusiv cei tineri fac tratament zilnic iar medicii ne spun că evident stresul și munca continuă sunt factorii cauzatori.

Îmi doresc sincer o dezbatere reală pe normarea muncii, adică să aflăm cât este rezonabil să muncească un judecător/procuror/grefier pentru a nu se îmbolnăvi iar dacă răspunsul este până moare…atunci în mod evident subiectul pensiilor speciale nu mai este actual.
Later edit: Normarea muncii nu este doar un beneficiu al persoanei în cauză ci și al justițiabilului care și-ar vedea cauza soluționată mai repede și poate mai bine.

(text preluat de pe contul de Facebook al Roxanei Dan)

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina