fbpx
Tânăra luată pe sus de jandarmi (sursa foto stiridecluj.ro)

Jandarmii au brutalizat o tânără la mitingul anti-homosexualitate și au bruscat jurnaliști FOTO/VIDEO

Patru jandarmi de la Gruparea Mobilă Cluj au târât efectiv o tânără și au băgat-o în dubă pentru simplul fapt că le-a spus celor de la mitingul anti-homosexualitate din Piața Avram Iancu că parada LGBT a fost liniștită și nu a fost nimeni indecent. Jandarmii i-au bruscat pe jurnaliștii care filmau cum o bagă în dubă pe tânăra ce plângea.

În timp ce participanți la mitingul anti-homosexualitate, în frunte cu luptătorul K1, Călin Mărincuș (foto), care purta cu mândrie un tricou cu ”homofob”, spuneau că marșul comunității LGBT a fost o ”manifestare scârboasă”, o tânără a replicat că ea a participat la paradă și că ”a fost super-liniștită și nimeni nu a fost indecent”. Mărincuș i-a spus că nu are ce căuta acolo și le-a cerut jandarmilor să o ducă. Jandarmii au executat ”ordinul” și au târât-o pe tânără, cu mâinile sucite la spate, la dubă. Imaginile preluate de la PaginadeTransilvania.ro sunt elocvente. La finalul filmării se vede cum un jandarm îl bruschează pe jurnalistul Horea Șoica de la StirideCluj.ro.

foto stiridecluj.ro

În imagini se vede și un bărbat mai mic de înățime și chel care o ține de mână pe tânără. Aceste este preşedintele Asociaţiei Organizația Genrală Voluntară pentru Prevenirea  Faptelor Antisociale (O.G.V.P.P.F.A) este Svajczer Csaba, membru Poliţia Internaţională  (I.P.A.) și membru voluntar al Primăriei Cluj-Napoca, premiat cu diplomă de apreciere de Emil Boc și de către ÎPS Andrei Andreicuț, după cum se poate vedea în CV-ul lui.

Tânăra care a fost luată pe sus de jandarmi este actriţa Oana Mardare, de la Teatrul Independent ”Reactor” din Cluj. Ea a participat și la marșul LGBT.

Sebastian Clițan, șeful Grupării Mobile de Jandarmi Cluj, a declarat, la final, că tânăra a împiedicat buna desfășurare a evenimentului autorizat de Primăria Cluj-Napoca, iar din acest motiv a fost dusă la Secția 2 Poliție. ”Vom face cercetări şi vom da un comunicat la final. S-a dat autorizaţie pentru desfăşurarea unei manifestări publice şi legea trebuie respectată. Vom verifica dacă a fost o intervenţie în regulă a jandarmilor. Persoana respectivă a fost condusă la Secţia 2 de Poliţie din Cluj-Napoca pentru cercetări privind tulburarea desfăşurării normale a unei manifestări publice”, a spus Cliţan.

El a spus că se va face o anchetă pentru a fi verificat modul în care au intervenit jandarmii.

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/tvrcluj/videos/1355818874471362/” width=”600″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

Comments

comentarii

Lasă un răspuns