fbpx

Italian arestat în Cluj în baza unui mandat european, acuzat de tentativa de jaf de la CEC Bank

Polițiștii și procurorii clujeni au pus sub acuzare un bărbat pentru tentativa de jaf de la agenția CEC Bank din cartierul Mărăști, din vara lui 2018. Este vorba de un cetățean italian, arestat recent în baza unui mandat european de arestare, având de executat o pedeapsă în Italia.

În iunie, 2018, un bărbat a încercat să jefuiască agenția CEC Bank din cartierul clujean Mărăști, având fața acoperită și un pistol de plastic. O casieriță cu experiență nu s-a speriat și nu i-a dat bani, astfel că tâlharul a plecat nervos. (Detalii AICI)

În imaginile suprinse de camerele de supraveghere se poate vedea atacatorul mascat, cu pistolul și o plasă în mână, cum o amenință pe casieriță. În tot acest timp, o clientă a băncii, impasibilă, își caută ceva în geantă.

După aproape un an, anchetatorii clujeni au pus sub acuzare un bărbat pentru această tentativă de tâlhărie. Este vorba de Roberto Sandrelli, cetățean italian, în vârstă de 54 de ani, reținut în Florești în 15 mai. Pe numele acestuia exista un mandat european de arestare, având de executat în Italia o pedeapsă de 5 ani și 2 luni pentru tâlhării.

În aceeași zi, Curtea de Apel Cluj a dispus arestarea provizorie: ”În baza art. 101 alin. 5 lit. a din Legea nr. 302/2004 modificată şi republicată prin Legea nr. 236/2017, admite propunerea de arestare provizorie a persoanei solicitate Sandrelli Roberto, formulată de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj, în baza Semnalării din Sistemul Informatic Schengen, transmise prin IGPR, Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională – BIROUL SIRENE, cu adresa nr. 1257643/SIRENE/GC, în data de 14.05.2019 şi, în consecinţă, dispune luarea măsurii arestării provizorii în vederea predării pe o durată de 15 de zile, începând cu data de 16 mai 2019 şi până la data de 30 mai 2019, faţă de persoana solicitată Sandrelli Roberto. Dispune emiterea mandatului de arestare în acest sens.”

Roberto Sandrelli

Potrivit ziarului Il Tirreno din Livorno, Sandrelii și un camarad de-al lui au jefuit mai multe case de amanet și bijuterii din zona Viareggio în 2011. Presa italiană a scris despre proaspătul arestat din Cluj că este rudă cu o celebră actriță din Italia, Stefania Sandrelli, originară din Viareggio. Actrița a spus că nu-l cunoaște pe bărbatul arestat.

Curtea de Apel Cluj a stabilit termen pentru prezentarea de către procuror a mandatului european de arestare în limba română pentru data de 24 mai 2019, sala 153, ora 12:00.

Seful IPJ Cluj, Mircea Rus, si seful biroului infractiuni contra patrimoniului, Dorel Budea, au sustinut o conferinta de presa despre acest caz.

fbvideo link=”https://business.facebook.com/CLUJUST/videos/2482081541822841/” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina