fbpx

Irimie Popa, membru CA Aeroport, dezvăluie cum CJ Cluj și firma UTI își bat joc de parcarea aeroportului

Irimie Popa, membru în Consiliul de Administrație de la Aeroportul Cluj, de profesie auditor financiar, a dezvăluit, astăzi, în conferință de presă, că reprezentanții Consiliului Județean (proprietarul aeroportului) a somat firma UTI să repare parcarea doar după ce o piesă de avion s-a defectat după ce TIR-ul care o aducea a dat într-o groapă din parcare.

Membrul CA Irimie Popa a declarat: ”Nu-mi face plăcere să dezbatem anumite aspecte care nu sunt tocmai confortabile pentru aeroport si pentru ceea ce ar trebui să însemne un climat de normalitate între proprietar și noi cei care dorim dezvoltarea aeroportului. Ce ar însemna municipiul Cluj-Napoca fără aeroport și fără viziunea a tot ce s-a întâmplat aici? Nu l-am cunoscut pe domnul director (Ciceo – n.red) până am ajuns aici, dar vreau să vă asigur că indiferent ce s-ar spune, un singur lucru nu poate fi afirmat că duce lipsă de experiență. Acest om mănâncă aeronautică și transport aeroportuar pe pâine!

Nu înțeleg și sunt elemente care-mi fracturează logica. De exemplu cum poți să gândești dezvoltarea unei gospodării, când parcarea o dai altora? Ce ar fi însemnat profitul Aeroportului dacă ar mai fi venit 2 milioane de euro din parcare. De ce s-a dat unui operator privat pleașcă? Toată lumea are nemulțiumiri și consideră că aeroportul nu-și face treaba, dar proprietarul CJ Cluj și firma (UTI – n.red) sunt de vină.  Parcare a fost dată de pomană. Este un contract foarte avatajos pentru cel care exploatează, îndulcit cu un act adițional pe măsură. Nu am înțeles și nu înțeleg nici acum.”, a spus Popa.

Acesta a venit ulterior cu  o completare șocantă: ”Doresc să vă relatez un incident de acum o lună. Pentru Lufthansa a venit o piesă de motor, adusă în bune condiții, până a intrat în parcare aaeroportului. TIR-ul a intrat într-o groapă și capacul de motor s-a deplasat și s-a defectat. Am solicitat CJ să pună în vedere operatorului parcării să o repare. S-a ajuns să se defecteze o piesă de motor în parcarea aeroportului și abia atunci CJ a catadicsic să spună operatorului să repare”

Irimie Popa (în centrul imaginii)

Irimie Popa a dat alte exemple de blocaje cauzate de Consiliul Județean:

”Comisia europeană ne-a tras de mână să ne dea bani 30 milioane euro pentru intermodal. Nu s-a găsit soluție, s-au refuzat banii prin tot felul de tertipuri, pe care nu le pricep. Cui servesc?”

”De ce nu se dorește pistă de 3500 m? Pe cine ar deranja?”

”Nu înțeleg de ce  situațiile financiare trebuie să fie atât de mult tărăgănate, când acestea reflectă operațiuni într-un exercițiu financiar încheiat. Ministerul Transporturilor are nevoie de aprobarea acestor situații. Avem proiecte la care trebuie să demonstrăm că avem cofinanțare.  Nu putem depune, suntem întârziați cu două luni în aprobarea situațiilor financiare. În mod cert toți pierdem, aeroportul și noi ca beneficiari.

Am găsit aici o echipă de profesioniști. Eu sunt și auditor financiar și vă spun că mi-ar plăcea să găsesc peste tot așa situație. În domeniul privat, nu au proceduri și situație financiară precum la aeroport. Nu am motiv să laud, nu-mi place să laud, dar asta am găsit aici. Nu se poate spune că nu sunt profesioniști la aeroport.”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina