fbpx
Ioan Petran și fostul profesor Vasile Păcurar

Ioan Petran, prins la mijloc în disputa dintre doi pensionari, foști profesori la UTCN

De parcă nu avea destule probleme în dosarul ”Uioreanu”, consilierul județean Ioan Petran a ajuns pârât într-un dosar civil în care un fost coleg de la Universitatea Tehnică îi cere 60.000 de euro. Inițial, reclamantul i-a dat banii unui alt profesor pentru un procent dintr-o firmă, dar Petran a încheiat cu acesta din urmă un contract de cesiune prin care se oferea să restituie el banii în anumite condiții. Banii însă n-au mai venit din cauza falimentului unei societăți.

Trei foști colegi de la catedra de construcții a Universității Tehnice Cluj-Napoca (UTCN) au compărut în fața unui judecător de la Judecătoria Cluj-Napoca într-un proces civil: consilierul județean Ioan Peran – pârât, singurul care mai predă, Anton Ionescu – reclamant și Vasile Păcurar – martor, ultimii doi fiind pensionari, cu vârste de 76 și 77 de ani. Problemele au pornit de la un contract  încheiat acum circa patru ani între cei trei. Anterior, Anton Ionescu îi dăduse circa 60.000 de euro lui Vasile Păcurar pentru 5 procente din firma CBC Development, în care mai erau asociate șase persoane, între care Nicolae Badiu și Valentin Nica. Firma a construit o clădire de birouri în parcul Tetarom I, care însă stă goală. Proiectul a fost realizat de firma lui Petran, Ada Construct. Revenind la contract, Petran s-a pus un fel de intermediar între cei doi profesori, ca să nu ajungă în litigiu. ”Domnul Păcurar mi-a fost șef de catedră 20 de ani. Am garantat pentru el”, a explicat Petran pentru CLUJUST.

Vasile Păcurar a fost audiat ca martor, dar la vârsta de 77 de ani a explicat cu greu înțelegerea dintre cei trei. ”Suma trebuia recuperată treptat din ce încasa Petran de la mine. Eu am avut părți sociale. Aveam bani depuși, pe care să-i primesc înapoi. Dacă primesc de la CBC, le cedez lor, la amândoi”, a spus Păcurar. Între timp, CBC Developement a intrat în faliment, iar Păcurar nu a mai văzut niciun leu. Surse judiciare spun că asociații din CBC nu au fost de acord cu cesiunea de părți sociale între Păcurar și Ionescu. Instanța a rămas în pronunțare.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina