fbpx

Germanwings a zburat cinci luni și de la Cluj

Compania aeriană Germanwings, a cărei aeronavă Airbus A320 s-a prăbușit acum două zile în Franța, a operat zboruri timp de cinci luni de pe Aeroportul din Cluj. Cursele au fost în perioada mai-octombrie 2008 către orașul german Koln. Subit, în toamna lui 2008, cei de la Germanwings au anulat cursa.

Aventura Germanwings la Cluj începea în martie 2008, când reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie Cluj s-au întâlnit cu reprezentanții companiei. “Compania germană vrea să efectueze zboruri low-cost de pe aeroportul din Cluj, în principal pe ruta Cluj-Köln, care ar putea debuta în perioada aprilie-mai. Ei operează cu avioane noi şi practică preţuri între 16 şi 67 de euro. La început vor fi mai puţine curse, iar dacă gradul de ocupare a avioanelor o va justifica, numărul lor va creşte. Operatorul aerian Germanwings va opera pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca pe traseul Cluj-Köln, a anunţat atunci Nicolae Beuran, consilier în cadrul Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) Cluj

În 7 mai 2008 a avut loc prima cursa Cluj-Koln. Operatorul aerian Germanwings estima pentru 2008 un număr de 50.000 de pasageri pe cele trei curse operate din România, în creştere cu 66% faţă de 2007, reprezentând un grad de ocupare de 82,5%, potrivit directorului de comunicare Andreas Engel. Cel mai mare grad de ocupare era estimat pentru ruta Köln – Cluj-Napoca, respectiv peste 80%. Reprezentantul companiei a explicat atunci că România reprezintă cea mai importantă piaţă din regiune, fiind urmată de Ungaria.

În 21 octombrie 2008, conducerea companiei germane a anulat zborul de la Cluj. Se spera reluarea zborurilor odată cu sfârşitul lunii martie 2009 când începea programul de vară, dar nu s-a mai întâmplat. ”Nu au mai revenit și nu pot să zic că mă bucur, căci ar fi fost un operator în plus. Nu putem ști dacă ar fi avut probleme vreun avion de-al lor care pleca de la Cluj. Au anulat zborurile spre Koln atunci din cauza unor restructurări de curse la nivelul companiei. Sigur că mi-am adus aminte zilele acestea că Germanwings a fost la Cluj. Este o mare tragedie și transmit condoleanțe familiilor îndurerate”, a declarat directorul Aeroportului Avram Iancu Cluj, David Ciceo. 

Germanwings, al doilea operator aerian low-cost din Germania, s-a înfiinţat în 1997 ca Eurowings Flug şi a început zborurile în 2002. Acesta are baza principală pe aeroportul din Köln şi pe cele secundare la Stuttgart, Berlin şi Hamburg. Acţionarul său principal este compania Lufthansa. Operatorul low-cost efectuează zboruri către 63 de destinaţii din Europa. Germanwings a început să opereze în octombrie 2002, avioanele sale fiind de tip Airbus A 319 şi A 320.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!