fbpx
Ultimul slide din prezentarea lui Sergiu Golub (foto Alina Mihaela Zah)

Întrebare filosofică la Cluj Tax Forum: Bruce Lee îl bate pe Van Damme???

O întrebare filosofică, după spusele celui care a lansat-o, a fost pusă la sfârșitul unei prezentări de la conferința de fiscal Cluj Tax Forum: Bruce Lee îl bate pe Van Damme?

De departe, cel mai tare și cel mai cu impact slide (după toate plictisurile cu articole de lege) afișat la conferința de drept fiscal Cluj Tax Forum i-a aparținut asistenului universitar Sergiu Golub. Acesta a lansat o întrebare care poate pune pe gânduri pe foarte multă lume: Bruce Lee îl bate pe Van Damme???

Întrebarea a venit ca răspuns după o serie de probleme ridicate cu patos de profesorul timișorean Radu Bufan.

”Îți vine decizia de impunere și ce spune noua lege a insolvenție? Spune că în termen de 12 luni, nu știu ce fel de termen e acela, trebuie să poți să propui planul de reorganizare. Întrebarea este dacă în termen de 12 luni te duci la instanța de contencios administrativ, obții o hotărâre? Mie mi-e teamă că nu. Și-atunci textele din această perspectivă a faptului că te trezești cu Fiscul 90 la sută la masa credală și vei intra în faliment, pentru că nu o să fie de acord cu niciun plan de reorganizare și atunci problema noastră care a rămas nerezolvată este cum să facem să grăbim contenciosul în așa fel încât să se încadreze în cele 12 luni. Altfel nu am făcut nimic. Până eventual câștigi în contencios, pacientul a murit. Acestea sunt câteva din marile probleme care zic eu sunt încă nerezolvate în raportul dintre procedura fiscală și procedura insolvenței. Mulțumesc”, a precizat Radu Bufan, după care s-au auzit aplauze moderate în sală.

Apoi a revenit la pupitru Sergiu Golub, care avusese prezentarea mai devreme: ”Nu mi-am terminat slide-urile. Ca să vedeți că avem aceleași preocupări filosofice…Întrebarea filosofică care mă frământă de ceva timp”, a replicat Sergiu Golub. Pe petere a apăru întrebarea ce a stârnit aplauze la scenă deschisă.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns