fbpx

Întâlnirea comisarului Berbeceanu cu studenții de la drept și elevii școlii de agenți de poliție din Cluj

Vestitul comisar șef Traian Berbeceanu și-a prezentat la Cluj-Napoca cartea de succes ”Radiografia unei mârșăvii judiciare”. În data de 14 noiembrie, Berbeceanu s-a întâlnit la Biblioteca Centrală Universitară cu studenți de la drept și elevi al Școlii de Agenți de Poliție ”Septimiu Mureșan”

Cartea este cu întâmplări și personaje reale, cu și despre polițiștii structurilor de combatere a crimei organizate.

Traian Berbeceanu este fostul comandant al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate  Alba (BCCO), un om dedicat meseriei de polițist timp de 25 de ani. Acesta povestește în cartea sa despre nedreptățile la care a fost supus din pricina faptului că și-a făcut meseria cu dedicare și interes. împotriva lui demarându-se diferite acțiuni. ”Toate acestea au fost generate de teama că, împreună cu echipa mea, obținusem probe care ar fi putut conduce la demararea unor dosare penale pe numele unora dintre ei, la redeschiderea unor cauze în care fuseseră anterior cercetați ori la inițierea unor cercetări disciplinare”, povestește el.

În cadrul evenimentului a avut loc o prezentare sumară a cărții, cât și a cazului descris în paginile acesteia. Traian Berbeceanu a răspuns de asemenea întrebărilor adresate de către public. În răspunsuri a descris cazul său ca fiind ”un accident, o eroare”, iar prin relatarea în scris a celor întâmplate nu caută să descurajeze pe actualii polițiști sau pe cei care țintesc spre această meserie, dimpotrivă, le cere să fie curajoși și dedicați în ceea ce fac.

Berbeceanu a onorat invitații evenimentului nu doar cu prezența și relatările sale, ci și cu o sesiune de autografe și fotografii la finalul evenimentului. În public s-au aflat numeroși studenți la drept interesați de cazul său, cât și viitori polițiști care văd în domnul Berbeceanu un model de urmat în ceea ce privește dedicarea și pasiunea cu care acesta și-a exercitat meseria.

„La Cluj Napoca, sala Bibliotecii Centrale Universitare s-a dovedit a fi neîncăpatoare! Am avut onoarea și bucuria de a avea alături sute de studenți – viitori juriști, dar și elevi ai Școlii de agenți de poliție “Septimiu Mureșan”. Am fost fericit să trebuiască să organizăm două sesiuni de prezentare a “Radiografiei”, consecutive, pentru a reuși să mă întâlnesc cu fiecare dintre cititori. Organizarea de top, atmosfera deosebită, publicul minunat și dialogul excelent au fost ingredientele unui eveniment perfect! M-am simțit acasă!”, ne-a spus comisarul Berbeceanu.

A consemnat Roxana-Lidia Toth, absolventă a Facultății de Drept UBB Cluj

Comments

comentarii

Lasă un răspuns