fbpx

Informații cu privire la exercitarea dreptului de vot

Biroul Electoral de Circumscripție Județeană nr. 13 Cluj, aduce la cunoștință următoarele informații de interes public cu privire la exercitarea dreptului de vot:

1. Conform prevederilor Legii nr. 135/2020, coroborate cu prevederile art. 84 din Legea nr. 115/2015, cu modificările și completările ulterioare, data desfășurării alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2020 este data de duminică, 27 septembrie 2020, în intervalul orar 07.00-21.00.

2. În conformitate cu prevederile Hotărârii BEC nr. 81/2020, republicată, cetățenii români își exercită dreptul de vot în baza unuia dintre următoarele acte de identitate, valabile în ziua votării:

– Cartea de identitate;

– Cartea electronică de identitate;

– Cartea de identitate provizorie;

– Buletinul de identitate;

– Pașaportul diplomatic/Pașaportul diplomatic electronic;

– Pașaportul de serviciu/Pașaportul de serviciu electronic;

– Carnetul de serviciu militar – în cazul elevilor din școlile militare.

3. Precizăm că, alegătorul care deține un act de identitate al cărui termen de valabilitate ar fi expirat în perioada 1 martie – 27 septembrie 2020, își poate exercita dreptul de vot în baza acestuia.

4. Dreptul de vot poate fi exercitat numai în comuna, orașul sau municipiul în care alegătorul își are reședința sau domiciliul și numai de către cetățenii români sau cetățenii U.E. (cu excepția Marii Britanii) care au împlinit vârsta de 18 ani, inclusiv în ziua de 27 septembrie 2020.

5. Alegătorii care nu se pot deplasa la sediul secției de votare din cauză de boală sau invaliditate, precum și din alte motive prevăzute de lege (internați în unități medicale de stat sau private, cămine pentru vârstnici ori alte asemenea așezăminte; deținuți sau persoane aflate în arest la domiciliu), pot depune cereri pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale; Cererea se depune numai la secția de votare la care este arondat imobilul unde solicită să se deplaseze urna specială, în preziua votului – 26 septembrie 2020, între orele 18.00-20.00, cu excepția situațiilor în care cauza de boală/invaliditate survine ulterior.

6. Accesul în localul secției de votare este permis numai cu respectarea regulilor de protecție, respectiv:

– Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere gura și nasul;

– Dezinfectarea mâinilor la intrarea în localul secției de vot.

7. La toate operațiunile efectuate în biroul electoral al secției de votare, reprezentanți ai instituțiilor mass-media românești pot asista pe baza legitimației de jurnalist și a actului de identitate.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns