fbpx

Inculpatul imobiliar Onuc și-a bătut joc de două judecătoare. ”Distracția” îl costă 6500 lei

În ciuda tuturor tertipurilor născocite de inculpatul imobilair Traian Onuc, la termenul din 29 octombrie, în sfârșit s-a dat citire rechizitoriului și începe judecata pe fond. Dar înainte de asta, Onuc a avut patru cereri de recuzare în aceeași zi. Pentru că legea îi permite. Totuși, a primit amenzi judiciare în sumă totală de 6500 lei.

La începutul ședinție, Onuc a anunțat că a depus mai multe plângeri penale, inclusiv pe numele primarului Emil Boc și împotriva avocatului din oficiu. Pe Boc îl acuză de denunț calomnios după ce Primăria a depus plângere penală pentru că a continuat lucrările pe șantierul de pe str. Miko Imre fără autorizație.

Au urmat cele patru cereri de recuzare, rând pe rând. Codul de procedură penală îți permită să recuzi de mai multe ori un judecător, dacă ai motive diferite. Așadar, de patru ori, judecătoarea Ramona Mornăilă a fost nevoită să suspende ședința de judecată pentru a intra judecătoarea Simona Trestian să judece cererile de recuzare. Toate au fost respinse.

Judecătoarea Trestian l-a amendat pe Onuc pentru formularea cu rea credinta a cererilior de recuzare cu suma de 1500 lei, iar apoi judecătoarea Mornăila cu 5000 lei.

Inculpatul Onuc a spus în instanță că nu dă declaratie pentru că nu are chef. Judecătoarea i-a spus să o anunțe dacă îi vine cheful de dat declarații.

A mai încercat ceva inculpatul versat: A cerut reunirea cu o cauză aflată la parchet și a invocat nulitatea rechizitoriului și a urmăririi penale.

Într-un final, s-a dat citire rechizitoriului si a inceput cercetarea judecatoreascâ. Se vor cita martori și parți vătămate în vederea audierii.

Onuc a fost trimis în judecată în 2017  sub acuzația că a înșelat 130 de persoane, de la care a încasat avansuri de peste 2 milioane de euro pentru apartamente în două blocuri pe care nu le-a finalizat.

Ce s-a întâmplat din 2017 până acum, vedeți AICI

Comments

comentarii

Lasă un răspuns