fbpx
Uioreanu și Petran

Inculpații ”grei” din dosarul ”mită la CJ” încep să dea declarații în instanță. Vezi cui i se face referat de evaluare

Consilierul județean Ioan Petran și omul de afaceri Vasile Pogăcean vor să dea declarații în proces la următorul termen din decembrie. De asemenea, judecătorul a amânat să se pronunțe cu privire la administrarea unor noi probe până după audierea afaceristului Ioan Bene. Dintre cei cinci inculpați din dosarul ”mită la CJ Cluj”, doar directorul UTI, Gabriel Davidescu, a dorit să dea declarație la debutul procesului. Horea Uioreanu și ceilalți trei și-au rezervat dreptul de a dat declarație mai târziu în proces.

La termenul de judecată de ieri, judecătorul a respins audierea unor martori propuși pentru Uioreanu și Bene, după ce procurorul DNA s-a opus audierii lor pe motiv că e inutilă. În replică, avocatul Călin Todea a spus că vrea să demonstreze boicotul la care ar fi fost supus Bene din partea Consiliului Județean. Judecătorul a admis doar audierea a încă trei martori, între care primarii Eml Cîrhaț (comuna Bonțida) și Ionel Mânecan (comuna Fizeșu Gherlii).

De asemenea, instanța a aprobat, cu oarecare scepticism, efectuarea unui referat de evaluare a lui Horea Uioreanu de către Serviciul de Probațiune. ”Domnul  Uioreanu are un anumit statut, o oarecare prezență scenică”, a spus judecătorul în sala de judecată.

”În vederea audierii martorilor încuviintati pentru inculpatul Uioreanu Horea Dorin, a efectuari referatului de evaluare dispus pentru acelasi inculpat si a efectuarii unei adrese catre Consiliul Judetean Cluj, va dispune amânarea judecarii cauzei.”, se arată în minuta încheierii.

De asemenea, judecătorul a prorogat pronunțarea asupra efectuării unei expertize informatice. ”Expertiză referitoare la lista în excel a lui Răzvan Pop de la care a pornit totul. DNA a făcut un raport tehnico-științific complet nesatisfăcător. Nu am certitudinea că nu au modificat atunci date din listă”, a explicat avocatul Smaranda Bara pentru Clujust.ro

Instanța a amânat și  pronunțarea cu privire la suplimentarea probelor dupa audierea lui Ioan Bene, spunând că apărarea lui s-a modificat față de urmărirea penală. Avocatul Mihai Neamț a precizat că apărarea nu s-a modificat și că Bene a depus plangere penala impotriva lui Uioreanu pe parcursul urmăririi penale.

La următorul termene din 17 dececembrie, Ioan Petran si Vasile Pogacean au anunțat că intenționează dea declarații de inculpați.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!