Cristian Șpan

In ciuda opoziției DNA, Curtea de Apel Cluj îl va audia pe denunțătorul primarului Cherecheș

Curtea de Apel Cluj a aprobat, ieri, audierea tuturor martorilor propuși de avocatul primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, inclusiv a denunțătorului Cristian Șpan. De asemenea, la termenul viitor va da declarație primarul. 

Avocatul lui Cherecheș a spus despre Șpan că nu a venit să dea declarație în primă instanță la Tribunalul Cluj până nu i s-a închis dosarul penal în care era cercetat de parchetul local Baia Mare. Șpan a fost cercetat pentru conducere unui autovehicul fără permis, după ce avea o condamnare pentru conducere sub influența alcoolului. Inițial, parchetul a dispus renunțarea la urmărirea penală, chiar când Șpan colabora cu DNA, după care un judecător nu a confirmat renunțarea și a întors dosarul la parchet. ”După șapte ani, căci era o anchetă ”complexă”, s-a dat o clasare rușinoasă pe motiv că fapta nu există”, a spus avocatul Alexandru Rîșniță.

În mod ciudat, procurorul de ședință din partea DNA Cluj s-a opus la audierea lui Șpan de către judecătorii Curții de Apel Cluj, ceea ce i-a întărit avocatului convingerea că trebuie audiat neapărat. Și nu doar avocatului, căci judecătorii, după ce au discutat câteva momente între ei, au decis să fie audiat la un termen viitor.

Amintim că Șpan l-a înregistrat pe Cherecheș cu telefonul propriu și a dus înregistrările la DNA, acestea fiind probe principale în dosar.

De asemenea, instanța Curții a dispus emiterea unei noi adrese către SRI, care nu a răspuns la cererea privind lămurirea colaborării cu procurorul DNA în acest dosar.

Comments

comentarii

Legendele tenisului mondial Andre Agassi, Steffi Graf, Simona Halep şi Andrei Pavel, au făcut show, sâmbătă, într-un meci de dublu care i-a încântat pe spectatorii prezenți la Sports Festival.... Citește mai mult
Au mai rămas câteva zile până la vacanța de vară. Ultima zi de școală pentru elevi și preșcolari este vineri, 21 iunie.... Citește mai mult

Lasă un răspuns