Acasă » DEZVĂLUIRI / ANCHETE » Fostul viceprimar Adrian Popa și fostul director CCS, Adam Laszlo, lovesc din nou pe piața imobiliară clujeană

Fostul viceprimar Adrian Popa și fostul director CCS, Adam Laszlo, lovesc din nou pe piața imobiliară clujeană

Fostul viceprimar al Clujului, Adrian Popa, și fostul director al Casei de Cultură a Studenților (CCS), Adam Laszlo, doi oameni care s-au retras de ceva vreme din viața publică și s-au implicat în investiții imobiliare, lovesc din nou: Consiliul local le-a aprobat un nou proiect, în ciuda împotrivirii vecinilor.

Consiliul local a votat, în 28 februarie, Planul Urbanistic de Detaliu (PUD) pentru construire imobil mixt (1-2) S+P+5E+R, str. Cosașilor nr.3-7”, beneficiară fiind societatea GPA Real Estate Invest SRL, iar proiectant, Arhimar Serv, o firmă cu intrare la Primărie.

Construcția va fi pe un teren de 5.312 mp, aflat în vecinătatea Canalului Morii, delimitat de parcele cu fond construit în parta nordică și sudică. Firma GPA Real Estate Invest SRL a fost înființată în iunie 2017, având trei asociați, între care fostul viceprimar Adrian Popa (PNL, fost PDL) și fostul director CCS, Adam Laszlo.

Proiectul a primit votul consilierilor locali, în ciuda problemelor semnalate de locuitorii din zona unde se va construi. La dezbaterile din Comisia de urbanism de la Primărie cu privire la proiectul de pe Cosașilor s-au prezentat vecini, care s-au împotrivit proiectului. Aceștia s-au plâns cu privire la frontul la strada principală, numărul mare de mașini care vor fi în zonă, regimul de înălțime al construcției pe care îl consideră foarte mare, distanța față de casa vecină de pe Câmpul Pâinii nr.20, lipsa unui studiu de însorire.

Vecinii au invocat că prin PUD-ul propus se propun derogări de la Planul Urbanistic General și Regulamentul Local de Urbanism. ”Observăm faptul că nu se admit derogări prin PUD de la prevederile PUG, ci doar detalieri ale modului de conformare ale viitoarelor construcții la prevederile RLU, astfel încât nu putem primi susținerile proiectantului conform cărora nu s-ar putea respecta amplasarea la aliniament a noilor construcții întrucât ar rezulta două construcții înguste, cu două calcane fiecare, iar astfel majoritatea terenului ar rămâne în spate.

Susbliniem faptul că orice argumente care țin de așa-zisa exploatare eficientă a terenului reprezintă de fapt susțineri ale unui interes privat, al investitorului care dorește o exploatare cât mai eficientă a terenului în cauză ca profitul obținut dn vânzarea imobilelor rezultate să fie cât mai mare”, au spus oamenii.

Noul imobil va fi la intersecția străzilor Cosașilor și Câmpul Pâinii

Popa și Adam Laszlo au un asociat din București, care este asociat în altă firmă cu un beneficiar al despăgubirilor de la ANRP

În GPA Real Estate, Popa și Adam Laszlo au un asociat din București, Gheorghe Marius Radu, un necunoscut, probabil interpusul cuiva. Un amănunt interesant este că acesta mai este asociat într-o firmă imobiliară din Capitală, Pasarani Residence SRL, în care îl regăsim pe Emanuel Aurealian Trîncă, unul dintre principalii beneficiari de despăgubiri de la Autoritate Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP). Dosarul 46940/CC de la ANRP a fost soluţionat în data de 26 mai 2011, prin emiterea unui titlu de despăgubire în cuantum de 5.235.760 lei, pe numele lui Trîncă. Despăgubirile s-au acordat pentru un teren de 3.516 mp în Cluj-Napoca. Zona ANRP nu este străină pentru fostul viceprimar și fostul director CCS, cei doi având deja finalizat un ansamblu imobiliar în Borhanci împreună cu un alt beneficiar important al despăgubirilor, Marius Barbu.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina