fbpx

Foștii consilieri ai lui Boc, conexiuni cu rețeaua ANRP

Fostul consilier al lui Emil Boc de la Guvern, Ionel Popescu, fost ministru de Finanțe devenit apoi director la Fondul Proprietatea, apare în rechizitoriul lotului de la Autoritatea Națională de Restituire a Proprietăților (ANRP). De asemena, fosta consiliera a lui Boc, Andrea Paul Vass, era legată de evaluările de terenuri prin soțul ei.

Jurnalul Național informează că rechizitoriul DNA privind cei 12 inculpați, majoritatea de la ANRP, trimiși în judecată pentru luare de mită și abuz în serviciu, conține și numele fostului consiler al lui Boc din vremea când era premier, Ionel Popescu, implicat într-o tranzacție cu acțiuni la Fondul Proprietatea.

Extras din rechizitoriu:

„Referitor la interpunerea unui terţ cumpărător de către Nicolescu Theodor-Cătălin, martorul Manole Gheorghe Adrian a declarat: «Nu mai știu exact, la o diferenţă de încă o jumătate de an, a mai existat o a doua și ultimă vânzare de acţiuni din partea mea către domnul Ionel Popescu, nașul lui Nicolescu Theodor-Cătălin. Nu îl cunoșteam pe Ionel Popescu până în momentul în care ne-am întâlnit să semnăm, domnul Nicolescu Theodor-Cătălin spunându-mi ca restul acţiunilor pe care Vișoiu Valentin mi-a spus să i le dau, să i le dau printr-un contract de vânzare-cumpărare lui Ionel Popescu.

Nu îmi aduc aminte cu exactitate, dar au fost între 7 și 9 milioane de acţiuni. Ca și în cazul primului contract de vânzare-cumpărare încheiat cu Nicolescu Theodor-Cătălin, banii au fost viraţi prin bancă, iar ulterior, în mai multe rânduri, eu i-am remis banii cash lui Nicolescu Theodor-Cătălin. După vânzarea acţiunilor către Popescu Ionel și încasarea sumelor, respectiv returnarea lor de mine către Nicolescu Theodor-Cătălin, acesta mi-a spus că a fost stinsă orice obligaţie pe care Vișoiu Valentin o avea la el din operaţiunile în care am fost implicat și eu.»”, se arată în rechizitoriu.

Ionel Popescu figurează pe locul 9 în top 30 cele mai mari despăgubiri acordate de ANRP, cu peste 130 milioane de lei.

În decembrie 2010, Emil Boc îl numește pe consilierul său, Ionel Popescu, director general al Fondului Proprietatea. Potrivit Jurnalului Național, ca să-l pună pe Popescu în funcție, Boc îi plătește Danielei Lulache, cea care deținea postul, jumătate de milion de euro plăți compensatorii

O altă conexiune al lui Boc cu dosarul ANRP este dată de un alt apropiat al său, fosta consilieră personală Andreea Paul Vass, al cărei soţ deţine firma cu cele mai mari încasări de la ANRP între 2008 şi 2011: Romcontrol.  Firma lui Paul Vass a încasat 145.755 de euro pentru 668 de rapoarte de evaluare întocmite. Printre altele, angajaţii lui Paul Vass au stabilit că terenul lui Radu Pricop, ginerele lui Traian Băsescu face nu 700.000 de euro, ci 10.000.000 de euro.

La începutul acestui an, fostul ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu, a făcut declaraţii şocante în faţa magistraţilor, afirmând cum a finanţat cu 300 de mii de euro Partidul Democrat Liberal, bani daţi direct şefului său, Emil Boc, pe atunci premierul României: “Pe întreaga perioadă a mandatului meu de ministru, am finanţat PDL cu sume lunare însumând circa 300.000 de euro în total. Aceste sume le-am înmânat direct şefului meu, Emil Boc, primul ministru al României”

 

Comments

comentarii

România are un deficit cronic de medici neonatologi, specializare care înregistrează cel mai mare procent de posturi vacante raportat la posturile ocupate.... Citește mai mult
1,3 milioane de lei de la bugetul local vor fi pentru organizarea ediției din 2024 a Zilelor Clujului. Ediția din acest an va avea loc în perioada 30 mai-2 iunie.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!