fbpx
Acasă » ȘTIRI » Fost militar din Dej, condamnat definitiv pentru pedofilie. Curtea a redus mult daunele pentru copii

Fost militar din Dej, condamnat definitiv pentru pedofilie. Curtea a redus mult daunele pentru copii

Un fost militar de la unitatea din Dej a fost condamnat definitiv pentru pedofilie de către Curtea de Apel Cluj. Instanța de apel a redus mult daunele oferite de Judecătoria Dej celor doi copii părți civile din dosar.

Plutornie. adj. (r) Constantin Marius Maxim, în vârstă de 44 de ani, a fost condamnat definitiv pentru faptele de corupere sexuală a minorilor,  racolarea minorilor în scopuri sexuale și ultraj contra bunelor moravuri.

Curtea de Apel Cluj a menținut pedeapsa stabilită de prima instanță, Judecătoria Dej: ”inculpatul va executa pedeapsa mai grea de 2 ani închisoare la care se adauga un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite respectiv sporul de 8 luni inchisoare rezultand pedeapsa de 2 ani 8 luni inchisoare in regim de detentie.”. Fostul militar nu va sta prea mult după gratii deoarece a stat o bună parte din pedeapsă în arest preventiv și la domiciliu. Instanța a stabilit că ”deduce din pedeapsa aplicata inculpatului timpul detentiei preventive (retinere, arest preventiv si arest la domiciliu) începând cu data de 02.09.2016 pâna la zi.”

În schimb, Curtea a redus daunele acordate pe latură civilă.

Soluția Curții pe scurt: ”Admite apelul declarat de inculpatul Maxim Constantin Marius (cu datele personale la dosar) împotriva sentintei penale nr. 24/22.01.2018 a Judecatoriei Dej, pe care o desfiinteaza în parte, sub aspectul modului de solutionare a laturii civile.

Rejudecând, reduce cuantumul daunelor morale acordate partilor civile dupa cum urmeaza:

– pentru partea civila minora P.L, prin reprezentant legal FFD, de la suma de 15.000 Euro la suma de 2.000 Euro (contraechivalent în lei la data platii);

– pentru partea civila S,F.M, prin reprezentant legal NAE, de la suma de 15.000 Euro la suma de 10.000 euro (contraechivalent în lei la data platii).

Mentine restul dispozitiilor apelate în masura în care nu contravin prezentei decizii.”

Potrivit rechizitoriului, barbatul originar din Botosani, in cursul anului 2016 a abuzat sexual o fetita de doar 8 ani care locuia intr-un bloc de pe strada Pepineriei. Anchetatorii spun ca, in repetate randuri, cadrul militar o ducea pe fetita in scara unui bloc, in spatele tomberoanelor sau chiar in padurea Bungar, unde in timp ce îi arata minorei filme pentru adulti pe telefon, isi provoca placeri. Când fapta a fost pe punctul de a se repeta si in timp ce militarul o astepta pe fetita in scara unui bloc, incepand deja sa se masturbeze, in locul acesteia au mers politistii. Acestia l-au incatusat si l-au dus imediat la audieri. Fetita de opt ani nu a fost singura victima a militarului, care a corupt o alta minora de doar sapte ani, dupa ce i-a cumparat o punga de chipsuri.

Unitatea militară a transmis la acea vreme că acesta participase la două misiuni în teatrele de război: ”În data de 02.09.2016, Plt.adj. Maxim Constantin Marius de la Unitatea Militară 01511 Dej, (arma infanterie promoţia 1994), a fost reţinut de către poliţia Dej sub aspectul infracţiunilor de corupere sexuală a minorilor şi de racolarea minorilor în scopuri sexuale. Militarul a participat la două misiuni internaţionale în teatrele de operaţii: Irak (21.07.2006-07.02.2007) şi Afganistan (20.05-14.12.2010).”

Inițial, dosarul a fost trimis pentru a fi judecat la Tribunalul Militar Cluj, dar acesta și-a declinat competența după ce militarul a fost dat afară din Armată.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns