fbpx
Acasă » ȘTIRI » Floreștiul se sufocă! Patru noi blocuri de 12 etaje aprobate pe marginea drumului național și așa aglomerat

Floreștiul se sufocă! Patru noi blocuri de 12 etaje aprobate pe marginea drumului național și așa aglomerat

Consiliul Local Florești a aprobat recent patru noi blocuri de 12 etaje pe marginea drumului național, care este super aglomerat în special dimineața și seara. ”Este un act de iresponsabilitate şi de sfidare a locuitorilor comunei Floreşti”, spun reprezentanții Inițiativei Civice ”Ordine şi Curăţenie în Floreşti”

Consilierii locali din Florești – cea mai mare comună din țară au votat ”Proiect de hotărâre privind aprobarea documentatiei pentru lucrarea „ELABORARE P.U.Z. CONSTRUIRE ANSAMBLU MULTIFUNCȚIONAL CU REGIM DE ÎNĂLȚIME D+P+12E”, situat în localitatea Florești, str. Avram Iancu, F.N, având ca beneficiari pe SC CRISTAL TURISM SRL”

Strada Avram Iancu coincide în Florești cu drumul național DN1 E60, pe care își mâncă nervii zilnic mii de șoferi.

Firma Cristal Turism este deținută în cote etgale de Adelina Daiana Salanță și Vasile Salanță, acesta din urmă un controversat dezvoltator imobiliar din zona Florești-Gilău.

Din ce în ce mai mulți oameni nemulțumiți merg la ședințele de consiliu local.

”În Floreşti, apa şi curentul se întrerup constant, există perioade de ore întregi în care nu avem aceste utilităţi. La fel, canalizarea este o problemă, ea refulează în multe locuri la fiecare ploaie mai consistentă şi datorită faptului că este subdimensionată, sunt multe străzi în care ea refulează periodic indiferent de condiţiile meteo. De asemenea, traficul rutier dintre Floreşti şi Cluj-Napoca este infernal în fiecare dimineaţă şi după-masă. Facem şase – şapte km într-o oră şi jumătate, ajungând să ne sufocăm în trafic, în autobuze şi coloane de maşini.

În aceste condiţii, a aproba construcţia de noi blocuri, unele de 12 etaje (punctul 27 de pe ordinea de zi a şedinţei), în condiţiile în care în urmă cu câteva luni s-a aprobat şi un PUZ cu alte sute de apartamente în zona ONCOS, considerăm că este un act de iresponsabilitate şi de sfidare a locuitorilor comunei Floreşti. Invităm pe această cale locuitorii din Floreşti să participe în număr cât mai mare la şedinţa de consiliu, mai ales cetăţenii care sunt afectaţi direct de construcţiile care se fac în vecinătatea imobilelor pe care le deţin. În acelaşi timp facem un apel la consilierii locali, indiferent de partidele din care provin, să nu mai voteze aceste PUD-uri şi PUZ-uri care fac din Floreşti o localitate care se sufocă de atâtea construcţii pe fondul unei infrastructuri deficitare.”, a precizat Daniel Meze de la Iniţiativa Civică „Ordine şi Curăţenie în Floreşti”

Cine este investitorul

Vasile Salanță, zis “Mosul Pic” este un dezvoltator imobiliar cu state vechi din zona Floresti -Gilau, fermier in Suceagu si latifundiar in Agarbiciu. Sursele Clujust.ro spun acesta a început să facă bani în 1995, când și-a deschis un gater în Gilău pe un teren primit gratis de la o persoană din primărie. Nașul său este fostul șef al Ocolului Silvic Someșul Rece, Vasile Vesa, cei doi ajutându-se reciproc. Astfel, de la un gater, Salanță a ajuns în timp să contruiască blocuri în Florești, acum chiar de 12 etaje.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns