Acasă » DEZVĂLUIRI / ANCHETE » Firma unui avocat milionar preia, după insistențe la Primărie, jumătate dintr-o terasă în buricul Clujului
Cafeneaua în care este asociat avocatul Florin Bulieris

Firma unui avocat milionar preia, după insistențe la Primărie, jumătate dintr-o terasă în buricul Clujului

Firma unui avocat discret și cu venituri de milioane de lei preia, după insistențe la Primărie, jumătate dintr-o terasă în buricul Clujului, pe bulevardul Eroilor. La terasă se vor servi băuturilor din cafeneaua deschisă, anul acesta, de avocat alături de un asociat din domeniul transportului feroviar. Firma apare în declarația de avere a soției avocatului, care este judecătoare.

Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca a votat, în ședința din 5 septembrie, o hotărâre privind aprobarea acordului prealabil de cesionare a 1/2 din drepturile și obligațiile dobândite din Contractul de închiriere nr.45705/03.02.2016 cu SC ABC Ferari Import Export SRL către SC Train Events SRL.

Obiectul contractului este amplasarea unei terase de 47 mp pe bulevardul Eroilor. Contractul a fost câștigat în februarie 2016 de către firma AB Ferari, pe care funcționează pizzeria La Piazzetta.

La începutul acestui an, în locul unei bănci de pe Erorilor s-a deschis cafeneaua Tucano, care funcționează pe firma Train Events Cafe SRL. Aceasta îi are ca asociați pe avocatul Florin Bulieris și pe omul de afaceri Stelian Frățilă, directorul general al societății private de transport feroviar Regional SRL, deținută de Iulian Gaga alături de familia Frățilă.

Pentru că terasa în discuție este mai aproape de cafenea decât de pizzerie, cei de la Train Events s-au înțeles cu familia Tonea, care deține La Piazzetta, și au depus cerere la Primărie în luna martie pentru a primi acordul pentru transmiterea folosinței a cotei de 7/8 din spațiul destinat amplasării terasei de alimentație publică.

După ce au primit răspuns negativ în aprilie, reprezentanții Train Events au revenit cu adresă la Primărie în luna mai: ”Răspunsul nr.201982/452/27.04.2017 este nemotivat. Suntem așadar în imposibilitatea de a-l înțelege și accepta.”, se arată în noua cerere în care se preciza că au disponibilitatea de a modifica cota, spre exemplu la 1/2. Și în cele din urmă așa s-a întâmplat, cafeneau primind prin propunerea Direcției Patrimoniu, condusă de Iulia Ardeuș, și prin votul consilierilor locali jumătate din terasă.

Soții Bulieris la inaugurarea cafenelei (sursa foto pagina de Facebook Tucano Cluj-Napoac)

Avocat cu venituri de milioane și soție judecătoare

Societatea Train Events Cafe SRL apare în declarația de avere de anul acesta a judecătoarei Nicoleta Bulieris de la Judecătoria Cluj-Napoca la capitolul ”plasamente, investiții și împrumuturi”. Potrivit documentului, soțul Florin Bulieris este asociat cu un procent de 49% și a investit peste 61.000 de euro.

Ceea ce însă sare în ochi din declarațiile de avere ale judecătoarei sunt veniturile soțului de pe cabinetul de avocat: 2,23 milioane lei în anul 2016 și 2,56 milioane lei în 2015, adică circa 1 milion de euro în doi ani! Nicoleta Bulieris a avut anușl trecut venituri de 122.000 lei din indemnizația de judecător și 180.000 lei din închiriere imobil către cabinetul de avocat Florin Bulieris.

În declarația din 2016 vedem că familia Bulieris a vândut, în noiembrie 2014, un teren în cartieru Bună Ziua cu suma de 200.000 de euro către societatea Napocamin, deținută de familia lui Ioan Bene, inculpat pentru dare de mită în dosarul Uioreanu.

Declarația de avere a judecătoarei arată că soții Bulieris dețin mai multe terenuri, locuințe și mașini, inclusiv un apartament și un teren în stațiunea de schi Bischofsmais din Bavaria, Germania.

Declarația de avere din 2017

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina