Acasă » OPINII-ANALIZĂ » Fenomen nou: Prădătorii de accidente de pe Facebook ”Carne și sânge, uitați, de la victimă. Mi-i groază să vă arăt așa ceva, dar vă arăt!”

Fenomen nou: Prădătorii de accidente de pe Facebook ”Carne și sânge, uitați, de la victimă. Mi-i groază să vă arăt așa ceva, dar vă arăt!”

A apărut un fenomen social nou: Amatori care transmit live pe Facebook de la accidente rutiere grave. Filmările care vă pot afecta emoțional au zeci sau sute de mii de vizualizări pe Facebook. Am să vă povestesc mai jos de una recentă din Cluj care m-a îngrețoșat, dar nu prin sângele arătat, ci prin comportamentul și spusele celui care a filmat. Un anume Ovidiu.

Acum câteva zile am văzut o filmare realizată live de cineva din sudul țării, care vorbea mult cu perfectul simplu. Deci omul a dat drumul la filmare în timp ce era la volan, a depășit coloana de mașini formată din cauza accidentului, era să intre într-o mașină ce venea din față, toate astea cu prețul de a ajunge la locul accidentului ca să filmeze. Era un accident cu victime multiple. Unele erau încă între fiarele contorsionate și urlau de durere, lucru care evident se aude pe filmare. Prădătorul sudist s-a dat jos din mașină și s-a aruncat peste pompierii care se chinuiau să descarcereze victimele. Și băga tot felul de comentarii, nu le mai țin minte și nu mai găsesc filmarea. Oricum, nici la asta și nici la cea din Cluj nu am să dau link, din motive lesne de înțeles. De neînțeles este ce-i mână pe acești prădători? Că jurnaliștii care se ocupă cu așa ceva (vezi filmul Nightcrawler – Prădătorul de noapte) o fac pentru bani. Iar imaginile filmare de profesioniști sunt apoi editate și cenzurate. Dar voi vânători de cadavre de pe Facebook pentru ce o faceți?

Să trecem la filmarea de la Cluj, mai exact din Florești. Ovidiu a filmat o jumătate de oră la accidentul ce a avut loc în seara de 29 decembrie. O femeie și copilul ei au fost loviți, în timp ce stăteau în stația de autobuz, de o mașină care a ricoșat din alta.

Prădătorul îi ia la întrebări pe șoferi: ”Zi-ne! A întors în fața ta Loganul? Tu n-ai băut”

Fără răspuns. Trece la al doilea șofer: ”Ați întors cu Logan-ul din greșeală?”

Șofer: Ce te intere pe tine?

Prădătorul: ”Numa vă întreb de curios. Nu sunteți curios să ne răspundeți? Nu? Ați văzut copilașii doamnei pe telefon?”

Imaginea de pe telefon (fețele acoperite de Clujust)

Apoi merge la mama femeii accidentate și bunica copilului, care venise la fața locului. Și ce credeți că face: filmează de pe telefonul bunicii poza cu cei trei copii ai victimei, în toată splendoarea lor. ”Arătați-ne și nouă să vedem copilașii bietei femei. Uitați, ei îs copilașii victimei! (Și filmează de aproape poza de pe telefonul bunicii cu trei minori, între care un bebeluș – n.red) Trei copii, nu se poate așa ceva!”, spune prădătorul.

Bunica: ”Cel mai mic are patru luni”

Prădătorul de FB: ”Doamne iartă-mă, nu se poate așa ceva! Țara criminalilor!”.  Și o alimentează pe bunică: ”Uitați-l că nu-i curios!”

Vine și un polițist să vorbească cu bunica, iar cel care filmează se bagă în seamă: ”Uitați, dumnealor vă ajută acum să…” Și se blochează un moment după care scoate asta pe gură: ”Sângele ce l-am filmat mai devreme de la mama celor trei copii ce v-am arătat. Dânsa (bunica – n.red) e mama fetei ce are cei trei copii.”

Urmează alt comentatiu dramatic: ”Fata dvs și cu băiatul sunt răniți? Pfai de mine. Mama cu băiatul au fost răniți aicea”

Apoi unul savuros: ”Poliția își face treaba, au venit foarte multe mașini de poliție, e plin de ei. Pompierii la fel. Doamne iartă-ne!

Acest Ovidiu stătea în mijlocul drumului, în timp ce restul curioșilor erau pe trotuar.

Vede că nu mai are ce să scoată de la cei implicați și merge la locul cu sânge, la mașina cu care au fost lovite victimele. Și aici urmează partea horror. Filmează farul spart al mașinii și comentează:

”Uitați, cu colțul din dreapta. Uitați aici îs, din păcate vă arăt, sunt bucăți de carne de la victimă. Carne și sânge, uitați, de la victimă. Mi-i groază să vă arăt așa ceva, dar vă arăt! Uitați ce înseamnă neatenția și graba! Uitați bucăți de carne de la victimă! Uitați aici! Îmi cer scuze că vă arăt așa ceva. Uite aici, uite bucăți de carne de la victimă! Mamă cu trei copii, aici era cu un copil.”

Din numeroșii polițiști de la fața locului, se gândește într-un final unul să-i zică să elibereze zona: ”Dă-te domne pe trotuar!” Și o mai ia un pic pe bunica în prim plan, care era disperată că intră mesageria la telefonul fiicei. Prădătorul are soluția ca să mai afle informații noi: ”Sunați la 112 să vă facă legătura la UPU să știm starea fetei. Nu pot eu suna de pe același telefon. Cum să nu vă răspundă? Sunați-i!”

Se îndepărtează un pic și mai bagă carne: ”Mama victimei nici nu știe cât e de grav, dar sunt bucăți de carne acolo la far și lângă la sânge.”

Nu m-am mai putut uita în continuare, dar filmarea mai are 17 minute. Eu personal am să-i dau report la Facebook și îi trimit o mașină de carne, de sărbători, autorului filmării.

Ascultați mai jos fragmentul redat în scris mai sus

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina