fbpx

Fenechiu cere bani de la CAA pentru competiții sportive și încinge spiritele în rândul avocaților

Prodecanul Baroului București, Daniel Fenechiu (mai cunoscut ca senator și vice UNBR) solicită Consiliului de administrație a Filialei București-Ilfov a Casei de Asigurări a Avocaților (CAA) bani pentru trei competiții sportive dedicate avocaților.

Fotbalul, tenisul de masă și șahul ar costa sistemul de asigurări al avocaților 20.000 lei după estimarea prodecanului.

Printr-o adresă dirijată Consiliului de administrație a Filialei București-Ilfov a Casei de Asigurări a Avocaților, prodecanul Baroului București, Daniel Fenechiu solicită ca aceasta să participe la evenimentele sportive organizate cu ocazia Zilelor Baroului București.

Suma estimată pentru organizarea competițiilor sportive s-ar ridica la aproximativ 40.000-50.000 de lei, sumă din care filiala ar urma să participe cu 20.000 dacă solicitarea prodecanului se aprobă.

Cererea prodecanului a stârnit nemulțumiri în rândul avocaților, susținându-se că solicitarea de bani pentru un număr restrâns si preferat de simpatizanți al acestor manifestări nu ar fi justificată mai ales în contextu în care se suspicionează că anumite persoane din consiliul BB și UNBR urmăresc să se promoveze pe banii filialei și ai avocaților, fără a exista o consultare, un program al zilelor cu costuri per participant.

Comentarii de pe grupurile de avocați de pe Facebook:

”Înțeleg că este o emulație profesională pentru activități sportive. Să trăiască! Mens sana in corpore sano, cum spunea Deceneu. Dar toate aceste activități, sub tutela BB, au și o componentă financiară? Și dacă răspunsul e ”Da”, cât este această componentă? Și cine a aprobat-o și când? Că nu îmi amintesc să fi fost pe ordinea de zi la Adunarea Generală! Avem trei competiții: una de fotbal, una de tenis de masă și una de șah. Finanțarea cheltuielilor inerente aparține inițiatorilor, sau este suportată de BB? Se va întâmpla ca anul trecut, după campionatul de fotbal, când echipele au avut dreptul să invite fiecare câte 5-7 prieteni la un mic porc/vită cu muștar, pâine și o bere? Pe fonduri a căror sursă nu a fost dezvăluită? Întreb și eu ca membru al cetății care vrea să știe cum gândesc înțelepții execuția bugetară.”

”Întrebare incuietoare: ieri în ședința de consiliu, ați cerut și niște bani de la filială Buc a CAA? Azi a venit adresa și ni se solicita 20.000 lei pentru fotbal, tenis și șah. Ți se pare normal ca din tot bugetul de peste 8 milioane sa nu gasiti bani pt astfel de manifestări? Adică nu am văzut un program pentru zilele BB, cu consultarea colegilor ci doar solicitarea de bani pt un număr restrâns si preferat de simpatizanți al acestor manifestări. Sa știi în calitatea ta de dublu consilier ți se pare normal ca anumite persoane din consiliul BB și UNBR sa dorească sa se promoveze pe banii filialei? De ce nu invitați de zilele BB avocați poeți, pictori, poate pentru colege, o mica prezentare de modă etc. Avem nu numai fotbal tenis, șah ce ar trebui autofinantat ci și iubitori ai artei.”

” 1.Nu înțeleg de ce din cei 20.000 lei solicitați filialei Buc Ilfov, participarea să fie și pentru cei suspendați la cerere. Adică pe banii mei și ai celorlalți 9999 avocați cotizanți în prezent la filiala Buc-Ilfov sa poată participa și suspendații la cerere Adrian Năstase sau Victor Ponta? (repede doar cei doi mi-au venit în minte)

2.Altă nedumerire, de ce nu ați fost transparenți și de o lună, două nu ați consultat avocații BB cam ce ar dori sa fie ca manifestări de ziua BB? Vorbeam de transparență în campania de anul trecut. Iar acum văd o promovare destul de transparentă a unor consilieri, pe banii filialei. Chiar nu se poate altfel? Dacă tot se promovează sa se și autofinanteze. Nu din banii de pensii. Păcat, avem avocați poeți, prozatori, cu cărți tipărite, muzicieni, pictori etc. Iar aceeași echipă de distracție ca anul trecut de la Diamond? Adică BB nu poate de zilele baroului decât fotbal și acum doua atașamente(pingong și șah), plus o chestie mica profesională? Iar din bugetul de peste 8 milioane nu se poate desfășura un asemenea program “complex” ? Am fost de acord cu contribuția filialei la plata măștilor anticovid, era o necesitate însă cu asa ceva ce solicitați acum, NOPE. Mi-ar place sa vad avocati făcând sport de plăcere sau de performanță și în acest din ultim caz da, as înțelege o contribuție. Când însă banii se aruncă ca anul trecut pentru doar 100 de persoane, iar participanții abia dacă au avut o friptura rece și un pahar de vin, mi-e lehamite. Poate doamnele din barou și-ar dori o prezentare de modă, nu? Este mai elegant cred decât sa aud uneori despre nervozități ca urmare a consumului de alcool, cu pahare și scaune aruncate.”

” înțeleg sportul, am practicat vreo 5 sporturi de placere, deci sa nu-mi spună mie cineva ca majoritatea avocaților sunt de acord cu plecarea banilor din filiala Buc la fotbal, tenis și șah. Mai ales când cele 3 sunt promovate de către consilieri ce doresc popularitate pe banii colegilor. Zât cum se spune la mâțe. Nu pot sa votez asa o potlogarie, am votat împotrivă, mai ales că nu există o consultare, un program al zilelor cu costuri per participant. Eu as vrea sa vin sa vă cânt la vioară. Îmi suportă cineva interpretarea? Sau numai șmecheria este la fotbal, tenis și șah. Vreau exact sa știu ce șprițuri se vor trage și dacă vor participa aceeleasi persoane ca anul trecut la Anna Lesko. Asta ca să vorbim reprezentarea celor 10.000 de avocați plătitori. As vrea sa știu votul din consiliului BB. Nu e voie?”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns