fbpx

Experiența unui avocat stagiar din Cluj: ”Am fost numit cauză pierdută”

Vlad Mihai Dancoș, avocat stagiar in Baroul Cluj, actualmente suspendat, ne-a scris despre experiența de o lună trăită în cabinetul fostului său maestru.

”Doresc sa va impartasesc experianta avuta in perioada octombrie-noiembrie 2019 la cabinetul individual de avocatura al domnului Razvan Neamtu, situat pe strada Anatole France nr.59 et.1. Ideea este ca in urma promovarii examenului de barou in sesiunea august 2019, am aplicat la mai multe cabinete de avocatura din Cluj in vederea ocuparii unui post de avocat stagiar, iar acest cabinet a fost cel care mi-a dat cel mai rapid feedback pozitiv. Am sustinut un interviu si o proba de lucru scurta de o zi in urma carora am fost angajat. Din prima zi de munca am fost lasat in “indrumarea” faptica a doamnei Andreea Corina Iviniciu (avocata definitiva si colaboratoare a domnului Razvan Neamtu) care a dat inca de la inceput dovada de o atitudine extrem de ostila.

Aceasta atitudine ostila consta intr-o utilizare permanenta a unui ton ridicat atunci cand ceream explicatii referitoare la sarcinile ce ne erau repartizate sau atunci cand intrebam ceva ce in opinia domniei sale trebuia stiut fara explicatii, fiind in consecinta numit “cauza pierduta” si spunandu-mi-se ca nu voi deveni niciodata avocat definitiv si ca nu am sperante. Evident toate acestea inainte sa am ocazia de a sustine vreo cauza la Judecatorie.

Fiind in repetate randuri amenintat ca voi fi dat afara daca nu ma ridic la asteptarile lor (pentru care ei insisi nu aveau rabdare/timp sa ma pregateasca), am decis de comun acord cu indrumatorul ( dl. av. Razvan Neamtu) sa desfacem contractul de colaborare si sa punem astfel capat raporturilor profesionale dintre noi.

Avand in vedere numarul mare de avocati stagiari admisi in Baroul Cluj in urma ultimei sesiuni de admitere, din pacate nu am reusit sa gasesc un nou indrumator alaturi de care sa imi pot asigura in continuare formarea profesionala.

Sper sa puplicati si aceasta poveste, deoarece doar alaturi de voi vom putea opera o schimbare la nivel de atitudine in domeniul juridic.”, ne-a scris tânărul

Contactat de Clujust, avocatul Răzvan Neamțu s-a rezumat să ne spună că tânărul Dancoș a plecat după o lună, invocând că avocatura nu i se potrivește, și că nu are rost să-și piardă timpul discutând despre acest subiect.

Vă invităm să ne povestiți experiențe, atât pozitive, cât și negative, din stagiatură pe e-mail office@clujust.ro

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina