fbpx

Echipă de la INM, cu doi absolvenți de Cluj, pe locul 3 la competiția europeană de drept THEMIS.

O echipă de la INM, cu doi absolvenți de Cluj și unul de Iași, s-a clasat pe locul 3 la competiția europeană de drept THEMIS, ajunsă la ediția a XV-a și care anul acesta s-a desfășurat online.

”În perioada 22.06.2020 – 10.07.2020, s-a desfășurat în mediul online Concursul internațional THEMIS 2020. Din partea Institutului Național al Magistraturii au participat două echipe de auditori de justiție care s-au înscris în Semifinala A – Drept european și Drept procesual penal european și Semifinala B – Drept european și Drept european al familiei.

Desfășurarea competiției în mediul online, datorată contextului actual, a presupus depunerea unor lucrări scrise și a unor materiale video înregistrate de către echipele participante. Aceste etape au fost urmate de sesiuni de întrebări și răspunsuri.

În cadrul Semifinalei A au participat echipe din Spania, Franța, Ungaria, Bosnia și Herțegovina, Polonia, Croația, Italia, Portugalia și România. În componența echipei române au intrat următorii auditori de justiție: Violeta Croitoru, Alexandru Florin Matache și Cristina Florența Pripon, care au concurat sub îndrumarea și coordonarea doamnei judecător Amelia Onișor, formator INM.

În clasamentul realizat de juriul competiției echipa României a ocupat locul al III lea.

În cadrul Semifinalei B au participat echipe din Franța, Croația, Ungaria, Italia, Portugalia și România, iar din cadrul echipei INM au făcut parte auditorii de justiție: Șerban Mihai Bratu, Grigore Ciurea și Bianca Ivan, care au lucrat sub îndrumarea și coordonarea aceluiași formator din cadrul INM.

Juriul competiției a apreciat lucrarea scrisă elaborată de echipa României și a recompensat echipa INM prin publicarea acesteia în Revista EJTN – Jurnalul Anual Themis (TAJ).

Adresăm felicitările noastre echipelor participante și doamnei formator pentru efortul depus și pentru rezultatele obținute.
Institutul Național al Magistraturii”, au transmis reprezentanții INM.

Competiția Themis este un concurs desfășurat sub egida European Judicial Training Network, in care participa echipe compuse din auditori de justiție (sau echivalentul acestora, așa-numitii judicial trainees) din țările din Europa, care propun spre dezbatere și analiza teme de actualitate despre diferite ramuri ale dreptului cu implicații la nivelul dreptului Uniunii Europene.

Anul acesta, ca urmare a contextului pandemic, concursul (etapa semifinalelor) s-a desfășurat exclusiv online, implicând elaborarea unei lucrări scrise, trimiterea unei prezentări video și o sesiune de întrebări și răspunsuri cu juriul format din magistrați reputați la nivelul Europei.

”Mă bucur ca am avut ocazia sa reprezint cu succes echipa Institului Național al Magistraturii, și, implicit, România, la un concurs de asemenea calibru. Nu pot decât sa fiu onorat si sa mulțumesc pentru încrederea acordată. Le mulțumesc colegelor mele, Violeta Croitoru și Cristina Pripon, pentru colaborarea fantastica, precum și doamnelor formator Amelia Onisor și Roxana Rizoiu pentru sprijinul acordat.

Nu in ultimul rând, țin sa adresez mulțumiri călduroase doamnei director adjunct al INM, Irina Cambrea, pentru susținerea domniei sale!”, a precizat Alexandru Matache pentru Clujust.ro

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina